Kurban Bayramı için B planı hazır...

Turizm acenteleri, Kurban Bayramı’nda kısa ve uzun tatil için iki paket hazırladı. 3 gecelik Avrupa turları 300 ile 500 Euro arasında satışa çıkarken, 9 günlük uzak turların fiyatı ise 2 bin 500 Euro’yu buluyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kurban Bayramı için B planı hazır...

Geçen yıl 9 gün süren Kurban Bayramı’nda rekor sayıda Türk turisti yurtdışı tatiline götüren seyahat acentelerinin sıcak ülkelere olan bayram turları, tatillerini yurtdışında geçirmeye kararlı olanlar tarafından ilgiyle karşılandı. Bu yıl Kurban Bayramı’nın yine soğuk kasım ayına denk geldiğini belirten Jolly Tur Dış Turlar Genel Müdürü Tolga Tekin, “Tatilciler bayram tatili 9 gün olacakmış gibi sıcak nokta turlarına rezervasyon yaptırıyorlar” diye konuştu.

UZAK NOKTALARA TATİL 2500 EURO’YU BULDU...

Ancak Ramazan Bayramı’nın hükümet tarafından son anda 9 güne çıkarılmasıyla yurtdışı turlarda son dakikacı turisti yurtiçindeki otellere kaptırarak zarar eden acentelerin, bu kez daha temkinli davranması dikkat çekti. Geçen yılki 9 günlük Kurban Bayramı’nda dünyanın birçok ülkesine yerli turisti götüren acentelerin neredeyse tamamı tatilin uzunluğunu göz önünde bulundurarak iki farklı tur paket hazırladı.

Buna göre tatilin uzatılmadığı düşünülen birinci pakette 5 ile 9 Kasım arasında 3 gecelik Avrupa turları 300 ile 500 Euro arasındaki fiyatlara satışa çıkarıldı. Bayramın dışında kalan 10 Kasım Perşembe ile 11 Kasım Cuma’nın dahil edilmesiyle tatilin 9 güne çıkacağını öngören acenteler, tatili tamamen kapatan Uzakdoğu, Güney Amerika ve Güney Afrika turlarını da vitrine koydu. 9 günlük uzak turların fiyatı ise 2 bin 500 Euro’yu buluyor.
 
2 AY ÖNCE GELENE 100 EURO İNDİRİM...
 
Zaman farkı gözetmeksizin yurtdışı tatillerinde 2 ay öncesinden rezervasyon yaptıranlara 100 Euro'luk indirim fırsatı sağlayan kampanya düzenlediklerini belirten Tekin, "399 Euro'luk 4 gecelik bir Amsterdam turu 2 ay önceden alındığında 299 Euro, 45 gün önceden alındığında ise 349 Euro'ya iniyor. Uygun fiyatla yılbaşı tatillerinin bile satıldığını gördük" dedi. (Ünsal Ereke)

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.