Kültür ve Turizm İl Müdürleri ne iş yapar?

Birkaç doğru örnek hariç turizmcilerin genel yorumu, “Turizm Müdürlüğü'nün sektöre faydasını göremiyoruz.” Ne yazık ki ben de bunun doğruluğunu gözlemliyorum.

Murat Toktaş Murat Toktaş 07/09/2019 22:54
Kültür ve Turizm İl Müdürleri ne iş yapar?

Yıllardır bu sektördeyim ve birçok şehrimizi turizm faaliyetleri kapsamında dolaşıyorum. STK faaliyetlerden dolayı da hemen hemen her şehirde birçok turizmci dostum var ve yetkilileri tanırım.

Birkaç doğru örnek hariç turizmcilerin genel yorumu, “Turizm müdürlüğünün sektöre faydasını göremiyoruz.” Ne yazık ki ben de bunun doğruluğunu gözlemliyorum.

Kültür ve Turizm Müdürü;

Sektörle bir araya gelmiyorsa,

Şehrin turizm geleceği ile ilgili bir fikri yok ise,

Sektörü takip edip şehri için doğru hamleler yapamıyorsa,

Vizyoner değil ise,

Şehrin pazarlarını tanımıyorsa,

Şehri ile ilgili doğru istatistikler tutamıyorsa,

Turizm kökenli değil ise,

Sektörü yönlendiremiyorsa,

Devletin bu konudaki en üst kamu temsilcisi olarak sektörle kol kola değil ise,

Kapatın gitsin!

Basit bir soru:

Örneğin sayın bakan Kültür ve Turizm Müdürleri'ne bir yazı yollasa ve bu yazıda, “Bu yıl 9 ay boyunca sektörün büyük çoğunluğu ile kaç kere bir araya geldiniz” diye sorsa, acaba ne cevap gelecek?

Başta da belirttiğim gibi, benimde şahit olduğum birkaç güzel örnekler hariç ne yazık ki durum böyle. Bu azınlıktaki müdürlerimiz de gerçekten bu işin hakkını veriyorlar.

Devlet kurumları arasında Kültür ve Turizm Müdürlükleri sakin, risksiz, fazla sorumluluğu olmayan, keyifli bir yer olarak görülüyor. İnsanalar da bu yüzden buralara atanmak için her türlü girişimi yapıyorlar. Yani amaç genelde farklı oluyor, zaten sonuçtan da anlaşılıyor.

Durum böyle olunca, ya kapatılsın, ya da olması gereken gibi çalıştırılsın.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.