Kültür ve Turizm Bakanlığı 5 yıllık yol haritasını açıkladı

İklime uyumlu turizm gelişim mevzuatı için harekete geçen Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu çerçevede “Türkiye” üst markası altında yerel markalar oluşturulacak, her ile özel hesap oluşturulacak. 77 milyon ziyaretçi hedefi için tanıtımlarda yapay zeka kullanılacak.

02/04/2024 12:56
Kültür ve Turizm Bakanlığı 5 yıllık yol haritasını açıkladı

Dünyada turizm alanında çevreye duyarlı sürdürülebilir politikalara eğilim artarken, Kültür ve Turizm Bakanlığı da, iklime uyumlu turizm gelişim mevzuatı için kolları sıvıyor. Milliyet'ten Meltem Güneş imzalı habere göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yayımladığı 2024-2028 stratejik planında, kültürel zenginliklerin, ülke turizminin geliştirilmesi için atılacak adımlara yer verdi.

İklim değişikliğinin tüm dünyada önemli bir sorun haline geldiği ve turizm sektörünün de bunun oluşumunda bir etken olduğu belirtilen plana göre, iklime uyumlu turizm gelişim mevzuatı çalışması yürütülecek. Dünyada çevreye duyarlı sürdürülebilir politikalara yönelik eğilim olduğu aktarılarak, Mavi Bayrak sayısının yükseltilmesi için ilgili paydaşlarla iş birliğinin artırılacağı ve Mavi Bayrak potansiyeli olan plajların tespit edileceği kaydedildi. Bu amaçla yüzme suyu mikrobiyolojik analizleri numune nokta sayısı artırılacak.

Yapay zekalı tanıtım

Yol haritasına göre, büyüyen turizm pazarında “Türkiye” markasının değerinin yükseltilmesi için çalışmalar yürütülecek. Tanıtımda dijital kanallara ağırlık verilecek. Her il için özel hesaplar oluşturulması ve bu hesaplara özgün içerik üretilmesi planlanıyor. Tanıtım faaliyetlerinde yapay zeka kullanılması için çalışmalar yürütülecek. Destinasyon bazlı markalaşma çalışmaları arttırılacak. “Türkiye” üst markası şemsiyesi altında yerel markalar oluşturulacak.

Haberin devamı:https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/turizm-mevzuati-iklime-uyacak-kultur-ve-turizm-bakanliginin-5-yillik-yol-haritasi-7106706


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.