Kültür Turizmi Zirvesi, Ankara’da...

Son yıllarda kültür turizminde uluslararası arenada hedeflediği noktaya çok yaklaşan Türkiye, Kültür Turizmi Zirvesi’ne hazırlanıyor. 23-25 Aralık tarihleri arasında ATO (Ankara Ticaret Odası) Konferans Merkezi’nde gerçekleşecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kültür Turizmi Zirvesi, Ankara’da...
Türkiye'nin ilk ve tek Kültür Turizmi Zirvesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, UNESCO, TÜRKSOY ve YÖNGRUP tarafından düzenlenecek. 81 İlin İl Kültür Turizm Müdürleri’nin, TÜRKSAB’a bağlı otellerin ve akademisyenlerimizin katılımlarıyla gerçekleşecek olan zirvede 3 gün boyunca, kültür turizmiyle ilgili çok sayıda konferans ve panel gerçekleştirilecek. 2011 Kültür Turizmi Zirvesi’nin teması ‘Açık Hava Müzesi Türkiye’ olarak belirlendi.
 


Doğal tarihi ve kültürel güzelliklerinin büyük bir bölümü henüz iç ve dış turizmin kullanımına sunulmamış olmasına rağmen, dünyada en çok turist çeken ilk on ülke içinde yer alan Türkiye,  daha büyük başarılar için gerekli tüm çabayı gösteriyor. 2011 Kültür Turizmi Zirvesi’nde, Türkiye’nin uluslararası kültür turizmi pazarında hak ettiği yere gelmesi için yapılması gerekenler vurgulanacak. Zirveyle ayrıca, kültür turizmi alanında Türkiye’nin dünyadaki yerinin önemini güçlendirmesi hedefleniyor.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Kurumu), TÜRKSOY (Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı), Ankara Büyükşehir Belediyesi, İl Kültür Turizm Müdürlükleri, Belediyeler, TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği), TÜROFED (Türkiye Otelciler Federasyonu), TYD (Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği), TUREB (Turist Rehberleri Birliği), Gazi Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Atılım Üniversiteleri’nden akademisyenlerle turizm profesyonelleri, zirve boyunca, Türkiye’nin Kültür Turizmi pazarında istediği yere gelebilmesi yapılması gerekenleri tartışacak.

2011 Kültür Turizmi Zirvesi’ne destek veren kurumlar arasında SKAL (Uluslararası Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği) de bulunuyor. SKAL’ın zirveye verdiği destek, Türkiye’deki otel yöneticilerinin ve yabancı ülkelerin turizm profesyonellerinin katılımı, zirvenin misyonunun ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.