Kültür turizmi potansiyeli %20 arttı...

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı, Rus, Çin ve İskandinav ülke turistlerinde kültür turizmi potansiyelinin, bir önceki yıla göre yüzde 20 oranında arttığını söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kültür turizmi potansiyeli %20 arttı...

Rus, Çin ve İskandinav ülke turistlerinde kültür turizmi potansiyeli giderek artıyor. Türkiye'nin deniz, kum ve güneş turizmi yanı sıra kültür ve tarih turizmi bakımından zengin bir ülke olduğunu belirten Arıcı, son 2 yıl içinde Rusların, dünyada tatil yapmada kültür ve arkeoloji turizmini önplanda tuttuğunu kaydetti.

Başta Antalya bölgesi olmak üzere ülkede bulunan antik şehirlerin adeta açık hava müzesi konumunda olduğunu anlatan Arıcı, turizmde kalıcı olmanın yolunun kültürden geçtiğini söyledi.

Dünyanın, Türkiye'nin kültürel varlıklarına her zaman hayran kaldığını belirten Arıcı, kültürel varlıkları dünya gündemine taşımada bakanlık olarak hiç bir zaman dönem ayrımı yapmadıklarını kaydetti.

Arıcı; Side, Olimpos, Myra, Termessos, Telmessos, Sagalossos, Perge, Seleukiea, Selge, Letoon, Tlos, Patara Meclis Binası ve Xanthos Antik Kent'in, ziyaret eden turist bakımından ikinci Efes olduğunu belirtti.

Arıcı, Side'nin kültür turizminde öncü bir belde olduğunu ve bu bağlamda bakanlığın Liman ve Roma Hamamı, Athena ile Apollon Tapınağı ve Bazilika Kilisesi'nin bulunduğu alanı Side Belediyesi'ne tahsis ettiğini hatırlattı.

Dünyada, her yıl 200 milyon insanın; farklı medeniyetleri ve geçmiş dönemlere ait kültürel ve arkeolojik uygarlıklara ait tarihi eseri tanımaya ve görmeye geldiğini belirten Arıcı, buna en güzel örneğin Antalya'ya gelen 11 milyon turistin büyük çoğunluğunun fotoğraflarda gördüğü Apollon Tapınağı, Side Antik Tiyatro, Aspendos Antik Tiyatro ve Xanthos Likya Kaya Mezarları olduğunu kaydetti.

Arıcı, "Adeta açık hava müzesi konumunda olan ülkemizde kültür turizmini yaygınlaştırmaya kararlıyız. Son yıllarda Rus ve İskandinav ülke turistlerinin kültür turizmine ilgisi yüzde 20 oranında arttı. Çinli turistler genelde kültür turizmini tercih ediyor. Anadolu medeniyetlerini yakından tanımak için genelde Anadolu turuna çıkıyorlar. Hedefimiz, Antalya'ya yılın 12 ayı Çin, Japon ve Güney Koreli turist getirmek. Çin, Güney Kore ve Japonya'da Antalya'nın tanıtımını yapıyoruz." dedi.

Bakanlığın verilerine göre, son 2 yıl içinde 670 bin Rus, 550 bin Norveç, İsveç, Finlandiya ve Danimarkalı ile 248 bin Çin, Japon ve Güney Koreli'nin kültür ve arkeoloji turuna çıktığı belirtildi. (CİHAN)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.