KUDAKA 'Danışma Kurulu' uygulaması başlattı.

Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerini kapsayan Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), bir ilke imza atarak turizm profesyonellerinden oluşan “Danışma Kurulu” uygulaması başlattı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
KUDAKA 'Danışma Kurulu' uygulaması başlattı.
Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Çakmak, Mercan Turizm üst yöneticisi Dr. Cüneyt Mengü, ATİD Başkanı Seçim Aydın, TUYED Başkanı Kerem Köfteoğlu, TUROB Genel Müdürü İsmail Taşdemir, TÜRSAB Saymanı Sinan Haliç ve TÜRAŞ Genel Müdürü Mustafa Atasü’den oluşan ‘Danışma Kurulu’ ilk toplantısını Erzurum’da yaptı.

Danışma Kurulu,  Xanadu Otel’de ‘İnovasyona Dayalı Bölgesel Turizm Stratejisi ve Eylem Planı’nın ilk altı aylık uygulama döneminin kamuoyu ile paylaşıldığı bilgileri değerlendirdi. Toplantının açış konuşmasını yapan KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, eylem planının hazırlık ve uygulama süreci ile ilgili bilgi verdi.

KUDAKA Yönetim Kurulu Başkanı Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ise yaptığı konuşmada, turizm geliştirme komitelerinde görev alan tüm üyelere teşekkür ederek, “Bölge turizminin gelişmesi için yapılan çalışmalarda henüz yolun başındayız. Halkın katılımının sağlanarak daha başarılı çalışmalara imza atacağımıza inancım sonsuzdur” dedi.
2012 yılı Şubat ayının sonunda Turizmi Geliştirme Komitelerinin kurulması ile uygulanmaya başlanan stratejinin ilk altı aylık dönemde gerçekleştirdiği faaliyetler komite temsilcileri tarafından sunuldu. Bölgede inovatif çalışmaları teşvik etmek ve örnek uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen 2012 Turizmde İnovasyon Yarışması sonucunda Erzurum, Erzincan ve Bayburt illeri için başarılı bulunan turizmde yenilikçi özel sektör, kamu kurumu ve STK’lara ödülleri takdim edildi.

Danışma Kurulu başkanını seçti
Öğleden sonra mevcut yapılan çalışmaların değerlendirildiği ve strateji uygulama çalışmaları için ileriki dönemlere ait görüşlerin belirtildiği bir panel ile programa devam edildi. Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Çakmak’ın yönettiği panele konuşmacı olarak ATİD (Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği) Başkanı Seçim Aydın, TÜRSAB Saymanı Sinan Haliç, Mercan Turizm üst yöneticisi Dr. Cüneyt Mengü, TUROBi Genel Müdürü İsmail Taşdemir, TÜRAŞ Genel Müdürü Mustafa Atasü ve TUYED (Turizm Yazarları ve Gazeteciler Derneği) Başkanı Kerem Köfteoğlu katıldı.
Panelin ardından ilk toplantısını yapan KUDAKA Danışma Kurulu, kurul başkanlığına  Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Çakmak’ı, başkan yardımcılığına ise TUYED Başkanı Kerem Köfteoğlu’nu seçti. Kurul adına açıklama yapan Prof. Dr. Çakmak, belli aralıklarla Erzurum veya İstanbul’da toplanıp, yapılan çalışmaları değerlendireceklerini, görüş ve öneriyle çalışma komitelerine yol göstermeye gayret edeceklerini söyledi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.