Küçük Ressamlar Arasında...

Fırçamda Sevgi Var Sergisi’nin açılışı nedeniyle bulunduğum Ankara Temelli İlçesinde sevgi kavramını öğrencileri paylaşan ve gelecekte sevgi dolu gençlik oluşmasına katkı sağlayan öğretmenlerimize, okullarımıza, yöneticilerine saygılarımı sunuyorum.

Adil Çulhaoğlu Adil Çulhaoğlu 31/12/2019 23:40
Küçük Ressamlar Arasında...

Adil Çulhaoğlu

Geçtiğimiz günlerde, Ankara'dan Eskişehir, Afyon yönüne gidiş gelişlerimizde geçip gittiğimiz Temelli’ye, bu kez Fotoğraf Sanatçısı Recep Peker Tanıtkan ile Temelli TOKİ İlk Öğretim Okulu’ndaki resim sergisinin açılışı için gittik. Yağlıboya, sulu boya, karakalem resimleri yapan, yaşları 11 ila 15 arasındaki 137 ressam heyecanla bizim yorumumuzu bekliyordu okula ulaştığımızda.

Okulun giriş katındaki salonda düzenlenen sergide resimlerin bir kısmı şövalyede, bir kısmı duvarda, bir kısmı kalorifer petekleri üzerinde, masada, kısacası 234 resim salonun her yerine sıralanmıştı..  Ailelerinin varlığı ise onların heyecanlarını artırmışa benziyordu.

Öğretmen Ayhan Özmen 'Fırçamda Sevgi Var ' adını verdikleri serginin açılışında öğrencilerinin yaratıklarıyla tanıştırıp takdim gururluydu, ama onlar kadar heyecanlıydı. Etrafında pervane olan küçük ressamları gelenlere sevgi ve onları yücelten cümlelerle tanıştırıyordu.

İşte Sema Altıbaş, kadın temasını işlediği tablosunun önünde, işte Buket Okyay karikatürleriyle, dondurma çubuklarını birbirine ekleyerek yaptığı tuvaller üzerine işlediği doğadaki canlılar adlı resimleriyle Mert Sarıoğlu, İşte Atiye Acar, Nurdan Anıl, Yaptığı tablolarla Van Gogh lakabı takılan Funda karşımızdaydı. Heyecandan göz yaşlarına hakim olamayan ressam Leyla kardeşi Eren'in elini bırakmadan resimlerini tek tek bize gösteriyordu. Hepsinin yaptıklarına yorum getirmek, galiba en zor sınavdı benim için. Tek yorum ise bana göre Recep Beyle de hem fikir olduğumuz gibi, Ayhan Özmen’in,  öğrencilerine sevgiyi paylaşabilmeyi aktarabilmiş olmasıydı.

Geleceğin nesillerinin ilk izlenimleri aldıkları bu okulda onların gelişimlerine katkı da bulunan onlara değer veren bir yönetici de tanımış olduk. Okul Müdürü Yusuf Bey ve Ayhan Hanım bizleri çay içmeye öğretmenler odasına davet ettiklerinde, öğrenciliğimdeki öğretmenler odasının kapısını çekine çekine tıklattığımız aklıma geldi. İşte yıllar sonra ben öğretmenler odasındaydım ve öğretmenlerimle çay içiyordum. Sevginin bir yansıması da bu olmalıydı. İnanıyorum ki bu okulda çocuklar öğretmenler odasına girerken bizim de hissettiğimiz okuldaki sevgi ortamının sadece tablolarda olmadığını, Ayhan Hocamın seçtiği bu etkileyici temanın varlığını da yaşıyorlardır.

Kendileri küçük ama yaratıkları tabloları büyükleriyle yarışabilecek derecede olan küçük ressamları, Ayhan Hoca'yı bu güzel sergi için kutlamanın yanında, bizlere yaşattıkları güzel heyecan için de teşekkür ediyorduk okuldan ayrılırken.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.