Küba'dan Türk turizm yatırımcılarına çağrı... Sonsuz desteğimiz sizlerle olacak

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, DEİK-Türkiye-Küba İş Konseyi ve Küba Cumhuriyeti Büyükelçiliği Küba Cumhuriyeti Başbakanı Manuel Marrero Cruz'un Türk İş İnsanları ile Buluşma Toplantısı'na katıldı.

06/06/2023 13:21
Küba'dan Türk turizm yatırımcılarına çağrı... Sonsuz desteğimiz sizlerle olacak

Türkiye Küba İş Konseyi Başkanı Leyla İlhan Pamukçu başkanlığında gerçekleşen toplantıya Başbakan Manuel Marrero Cruz, Kübalı bakanlar ve üst düzey bürokratlar katılım gösterdi. Söz konusu toplantıda, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve turizm sektöründe atılacak yeni adımlara yönelik hususlar ele alındı. Toplantının ardından Bağlıkaya, Küba Başbakanı Marrero Cruz ve Küba Turizm Bakanı H.E. Juan Carlos Garcia Granda ile ikili görüşme gerçekleştirdi.

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, ülkemizde bulunan Küba Başbakanı Manuel Marrero Cruz ve Turizm Bakanı Juan Carlos Garcia Granda ile İstanbul'da bir araya geldi. Görüşmede iki ülke arasındaki turizm ilişkileri ve iş birliği imkanları ele alındı.

Küba Başbakanı ve beraberindeki bakanlar, DEİK-Türkiye-Küba İş Konseyi ve Küba Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nin birlikte düzenlediği toplantıda Türk iş insanları ile bir araya geldi. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın da katıldığı toplantıda başta turizm olmak üzere birçok alanda olası iş birliği imkanları ele alındı.

"Türkiye ile ekonomik ilişkilerimiz de siyasi ilişkilerimiz kadar iyi olmalı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2015 yılında Küba’ya gerçekleştirdiği ziyaretten sonra iki ülke arasındaki ilişkilerin ivme kazandığını belirten Küba Başbakanı H.E Manuel Marrero Cruz, mevcut iş birliğini gelişerek devam ettirme arzusu içinde oldukları belirtti.

Türkiye ve Küba Hükümetlerinin ilişkileri geliştirmek için güçlü bir irade sergilediğinin altını çizen Manuel Marrero Cruz, “Türkiye ile ekonomik ilişkilerimiz, siyasi ilişkilerimiz kadar iyi olmalı” dedi.

“Yatırım için geldiğinizde Küba Hükümeti’nin sonsuz desteği sizlerle olacak”

Küba Hükümeti’nin yabancı sermaye çekmek için her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirten Marrero Cruz, “Gelecek yatırımcılara ruhsat, lisans vermek için elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Geldiğinizde Küba Hükümeti’nin sonsuz desteği sizlerle olacak” diye konuştu.

“12 yıl Turizm Bakanlığı yaptım”

12 yıl turizm bakanlığı yaptığını belirten Manuel Marrero Cruz, “Turizm ekonominin lokomotifidir. Turizmde ilişkiler ne kadar artarsa diğer sektörlerde de o kadar artar” dedi.

Karayiplerin çok güzel bir mavi yolculuk rotası olduğunu vurgulayan Manuel Marrero Cruz, “Türk şirketleri ile bunu birlikte geliştirebiliriz" dedi.

"Türk turizmcileri yatırım için davet ediyoruz"

Küba’nın dünyanın en güvenli turizm ülkelerinden biri olduğunu belirten Turizm Bakanı Juan Carlos Garcia Granda ise, Türk turizmcileri yatırım için ülkesine davet etti. Küba’nın uluslararası alanda kendini kanıtlamış turizm destinasyonlarına sahip olduğunu belirten Granda, ülkede 23 otel grubunun faaliyet gösterdiğini söyledi.

Turizm alanında 100’ün üzerinde projenin gündemlerinde olduğunu açıklayan Granda, özellikle golf, aqua park ve sağlık turizmi alanlarında yatırımcı beklediklerini söyledi. Küba ile Türkiye arasındaki turizmin gelişmesinde Türk Havayolları’nın önemli bir role sahip olduğunu belirten Granda, ilişkilerin geliştirilmesi ve uçuş frekanslarının artırılması için görüşmeler yapacaklarını söyledi.

Küba’nın mavi yolculukta dünyanın en iyi destinasyonlarından biri olduğunu ileri süren Granda, kruvaziyer turları için de gereken her türlü desteği vermeye hazır oldukların söyledi.

“Küba’da Türk dizisi çekilebilir”

İki ülke arasındaki kültürel bağların da güçlendirilmesinden yana oldukların söyleyen Granda, bir Türk dizisinin Küba’da çekilmesinden mutluluk duyacaklarını dile getirdi.

Toplantının ardından TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Küba Başbakanı Marrero Cruz ve Küba Turizm Bakanı Garcia Granda ile ikili görüşme gerçekleştirdi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.