Krediler geldi, müşteriler gitti...

Thomas Cook grubunun satış rakamları Salı gününden bu yana yüzde 30’dan fazla düşüş gösterdi. Barclays, HSBC, RBS ve Unicredit gibi bankalardan, 223 milyon Euro kredi bulan Thomas Cook, asıl şoku şimdi yaşıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Krediler geldi, müşteriler gitti...

'Batıyor' kelimesini fazla sık duyan tüketici, sırtını çevirdi. Tüketici güvenini kaybeden Thomas Cook’ta, satışlar son 6 gün içinde yüzde 30’dan fazla düşüş kaydetti. Bu sözleri bizzat Holding CEO’su Sam Weihagen söylüyor. BBC kanalına konuşan Weihagen, bunun geçici bir durum olması için elinden geleni yapacağını belirtti. Medya aracılığıyla tüketicileri sakinleştirmeye çalışacak olan Weihagen, hissedarlara da açık bir mektup yazdı.  

Thomas Cook CEO’sundan açık mektup: Sam Weihagen 200 milyon sterlin kredinin alınmasının ardından sektöre ve kamuoyuna bir açık mektup yayınladı.

“ Ne hafta idi… Özellikle Thomas Cook, çalışanlarımız, ortaklarımız ve en önemlisi bizim değerli müşterilerimiz için. Bu hafta boyunca bütün dikkatler üzerimizdeydi ve hemen herkes durum hakkında yorum yaptı.” “Bankalar ile süren görüşmelerimizin tam bir başarı ile sonuçlanmış olduğunu size iletmekten çok mutluyum. Şu son birkaç günde iç ve dış iş ortaklarımızdan bu kadar yoğun bir destek almış olmaktan da son derece gururluyum.

Thomas Cook bugün her zamankinden daha sağlam ve güvenli bir şirkettir, öncelikle bunu açıklamak isterim. Tatillerinizin bizimle gerçekten de emin ellerde olduğundan emin olabilirsiniz. Çok yakın bir zamanda acentalarımız, websitemiz, uçaklarımız ve dünyadaki binlerce işletmemiz ile yine hizmetinizde olacağız.  Dünyanın en büyük eğlence ve tatil gruplarından birisi olarak halen en çok tanınan marka olmayı sürdürüyoruz.

170 yıldır insanları harika tatillere gönderen bir firma olarak bu markanın sizler için ne anlam ifade ettiğini gayet iyi biliyoruz.  22 ülkede 31 bin çalışanımızla sizin tatillerinize anlam katmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Misyonumuz budur.  170 yıldır Büyük Britanya’nın tarihi mirasının bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz ve en az bir 170 yıl daha bu noktada olmak için çalışıyoruz.

Herkese sonsuz teşekkürler.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.