Krallar tatillerini neden Türkiye’de yapmıyor?
Türkiye’nin Arap turistler için çok doğru bir destinasyon oluğunu söyleyen Karnak Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Ali Abet, “350 milyonluk Arap nüfusunun ancak 1 milyonunu alıyoruz. Rakamın bu kadar düşük olmasının sebebi tanıtım eksikliği ve markalaşamamak” dedi.

Suudi Arabistan’da 25 bin prens olduğunu ve Türkiye’ye yılda sadece 3 prens geldiğini söyleyen Karnak Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Ali Abet, “Krallar tatillerini neden Türkiye’de değil de İspanya’da yapıyor. Prens ve krallar neden Türkiye’ye ye gelmiyor? Cevabı ben vereyim, tanıtım eksikliği ve markalaşamamak. 350 milyonluk Arap nüfusunun ancak 1 milyonunu Türkiye'ye çekebiliyoruz. Bu çok komik bir rakam. Ayrıca, ülkemize gelen Araplar ‘Zengin Arap’ kategorisinde değil. Açıkçası paralı turist ülkemize gelmiyor" diye konuştu.
“Araplar Antalya’yı deniz kasabası olarak görüyor”
Turizmajansı'nda yer alan habere göre, Arapların Antalya’yı deniz kasabası olarak gördüğünü ifade eden Serdar Ali Abet, “Antalya’nın bir şehir olduğunu, tatil anlayışının deniz-kum- güneşten ibaret olmadığını, alışveriş merkezleri, tarihi eserleri, doğal güzellikleri, eğlence mekânları, modern ve yeni otellerinin bulunduğunu anlatan tanıtım çalışmaları yapılmalı. Antalya, doğru ve etkili bir tanıtım çalışmasıyla Arap turistlerin gözde destinasyonu olacaktır” dedi.
“Arap pazarında % 40 kayıp yaşadık”
2016 yılında Arap pazarında özellikle de Körfez ülkelerinde ciddi bir düşüş yaşandığını belirten Abet, “Arap pazarında % 40 kayıp yaşadık. Ancak tüm olumsuzluklara rağmen 2016 da Antalya, biraz daha ön plana çıktı. Güvenlik sağladığı takdirde ise Arap turist sayısının, 2016 yılına kıyasla 2017 yılında daha fazla olacağına inanıyorum. Hedefimiz ise Türkiye’ye gelen Arap turist sayısını 5 milyona çıkarmak” diye konuştu.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: