Korhan Alşan: Bu yıl 9 milyon turist ağırlayacağız… Otel sayımızı arttırıyoruz

Nirvana Hotels CEO'su Korhan Alşan yaptığı açıklamada, sezon öncesi beklentilerimin üzerinde bir realizasyon olduğunu. Bunun kendileri için sevindirici olduğunu belirterek, ''Geçen sene Antalya 3,5 milyon turist ağırladı. 2021’de ise bugün itibari ile 7 milyon rakamını geçtik. Yıl sonunda 9 milyon bandını aşacak gibi görünüyor. Ekim çok canlı gidiyor'' dedi.

06/10/2021 09:33
Korhan Alşan: Bu yıl 9 milyon turist ağırlayacağız… Otel sayımızı arttırıyoruz

''Dünyada artık kapanma gibi bir durumun olacağını öngörmüyorum. Turizmdays.com'un haberine göre, İngiltere pazarı için gelecek sene için çok önemli olacak. 2021’e de kısmen katkısı olur. İngilizler Marmaris ve Dalaman’a daha çok katkı koyacaktır.

En iyi Ekim ayını yaşayacağız

Geçen sene 3,5 milyon turist ağırlayan Antalya, bu sene 9 milyona çıkacak. Bakın bu çok önemli ve büyük bir başarıdır. Bir destinasyonun pandemi döneminde 9 milyon turist ağırlayacak olması dünyada büyük bir başarıdır. Bu da 2020 yılında doğru iş yaptığımızın göstergesidir. 2020 yılında iki grup vardı. Durup pozisyonunu koruyanlar, bir şey yapmayanlar vardı. Bir de bu durumu nasıl fırsata çevirelim ve yeni döneme nasıl hazırlanalım diye çok yoğun çalışanlar vardı. Bu dönemi iyi değerlendirenler geleceğin kazananları olacak. Sahne açıldığı zaman hazır olacaklar. Biz Nirvana olarak hem yönetim hem de yatırımcı bu süreçte iyi çalıştık. Bu teknoloji ve dijitalleşme ile artık ürünler hemen yaptığı işin karşılığını alabiliyor. 2020’de iyi çalıştık. Özel ürünler ve konseptler geliştirdik. Nirvana Cosmopolitan gibi yeni nesil bir oteli devreye aldık ve anında karşılık bulduk. Doğru yapılan işler hemen karşılığını bulacak.''

Nirvana Hotels sayısı artacak

Nirvana otellerin sayılarını artıracaklarına işaret eden Korhan Alşan şöyle konuştu: ''Nirvana Hotels, bünyesindeki otel sayısını artıracak ama bu çok agresif bir artış olmaz. Özel ve kıymetli ürünler doğası gereği çok sayıda olursa standartını koruyamaz. Kilit Grubu kazandığını hemen yatırıma çeviren bir grup. Pandemi ve krize rağmen bunu yapmaya devam ediyorlar. Bu nedenle yeni Nirvanaların oluşumu konusunda hevesimiz tam.

Klasik tatil anlayışının dışında insanların eğleneceği ve farklı gastronomi deneyimlerini yaşayacağı tesislerin Antalya’ya kazandırılmasının vakti geldi. Biz de Nirvana Cosmopolitan’ın arkasında yeni bir projeye start verdik. Cosmos ismini verdiğimiz gastronomi tiyatrosu ve eğlence mekanı yaratacağız. Antalya’ya insanların ünlü bir müzikal izleyebileceği gibi aynı zamanda Michelin yıldızlı yemeklerin tadılabileceği bir mekan kazandırmak için adım attık. Bunlar Antalya’ya renk getirecek. Bu tür çalışmaların artması Antalya’ya yarayacaktır. İnsanlara güzel alternatifler sunmamız gerekiyor. Turizmin içinde bir lifestyle var. Bununla ilgili ilham veren bir model olmak istiyoruz.

Nirvana Hotels olarak 2019’a göre bu yıl yüzde 20 artış yaptık. Buna rağmen dolulukta yüzde 95’leri gördük. Eylül ayı yüzde 80’e varan bir doluluğa ulaştık. Ağustos’ta 85’i gördük. İyi bir ürün ve iyi bir servis, doğru bir fiyat politikası ile anında karşılığını buluyor. Biz de yaptığımız yenilik ve yatırımların karşılığını bulduk. Yüksek doluluk yakalayanlar var ama doluluğu doğru fiyatla yakalamak gerekiyor. Denge çok önemli. Biz doğru yoldayız. Nirvana markasının Antalya’ya ve Türk turizmine değer katacağını düşünüyorum.''


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.