Körfez'de bir ilk... Suudi Arabistan UNWTO Başkanlığı’na seçildi

Suudi Arabistan, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü Yürütme Konseyi Başkanlığı’na (UNWTO) seçildi.

25/11/2022 22:12
Körfez'de bir ilk... Suudi Arabistan UNWTO Başkanlığı’na seçildi

Bir yıl süreyle UNWTO'ya başkanlık yapacak olan Suudi Arabistan, bu görevi üstlenen ilk Körfez ülkesi oldu. Fas’ın Marakeş kentinde düzenlenen 117’inci oturum toplantısında görevi devralan Suudi Arabistan, konsey başkanlığı görevi sona eren Fildişi Sahili’nin yerini aldı.

Körfez ülkesi, başkanlığı sürecinde turizm sektöründe dünya çapında toplantıların gündemini belirlemeye, bunlarla ilgili konuları tartışmaya odaklanacak. Ayrıca, eyleme dönüştürülebilir sonuçlara ulaşmak amacıyla toplantıları yönetecek.

"UNWTO'nun misyonuna yürekten inanıyoruz"

Suudi Arabistan Turizm Bakanı Ahmed Al-Khateeb, "Suudi Arabistan, UNWTO Yürütme Konseyi Başkanlığına seçilmekten onur duymaktadır. UNWTO'nun misyonuna yürekten inanıyoruz ve küresel turizm sektörünü geliştirmek için tüm ülkelerle birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz. Suudi Arabistan UNWTO'nun aktif bir ortağı olmuş, girişimler başlatmış, yeni düşünceleri desteklemiş ve gündemin Orta Doğu ve ötesinde ilerlemesine yardımcı olmak için ilk Bölgesel Ofisi açmıştır" dedi.

UNWTO, turizm sektöründe karşılaşılan sorunlarla başa çıkmak için küresel işbirliğini organize ediyor. Örgütün amaçları arasında uluslararası barışı sağlamlaştırmanın, ekonomik kalkınmayı ve uluslararası ticareti teşvik etmenin bir aracı olarak turizmi geliştirme görevi de bulunuyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.