Komşularla sıfır problem, turizmde yüzde yüz hizmet...

Krizler Türk turizmini durduramıyor. Turist sayısı her gün artıyor... Dünya turizm piyasalarında Türk turizm seyahat ve tatil ürünleri en ön sırada. Her iş çaba ve alınteri gerektiriyor. Turizmde de... Türk turizmcileri ellerinde çanta ve broşürleri ile dünyayı tarayıp ürünlerini pazarlıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Komşularla sıfır problem, turizmde yüzde yüz hizmet...

Sinan Vardar

 

Peki bu kadar güçlü bir lider turizm ülkesi için bu veriler ve gelecek için beklentiler yeterli midir.

Hayır!

Turizm sektörümüz sadece Türkiye'nin sınırları içindede büyüyemez. '

 

Türk Turizm Gücü'

Komşu ülkelerle siyasi olarak 'sıfır sorun' politikasını uygulayan Türkiye'de turizm sektörü için yeni imkan ve şans kapıları açılmıştır. Birçok ülke ile vizelerin kaldırılması özellikle Türk turizm sektörü için yeni bir davetiye çıkarıldı.

Yılardır bir ülkeden diğerine bir kıtadan bir diğerine uçtum. Seyahatlerimde gözledim, kaydettim ve hayal kurdum.

'Turizm endüstrisindeki bilgi, tecrübe, işletme ve pazarlama gücümüzü bir marka ürün olarak yurtdışına taşımanın şimdi tam zamanı' diyorum. Türk kökenli tur operatörlerimizin beş kıtada sergiledikleri başarılı çalışmaları dünya turizmcilerine parmak ısırttırıyor.

Birçok ülkenin turizm bakanı 'keşke benim ülkemin de böyle Türkler gibi güçlü ve vizyon sahibi tur operatörleri olsa' diyip duruyor.

Bu yurtdışı turizm pazarlarındaki başarı zincirine şimdi otellerimiz katılmalı.

Zira artık rüzgârımız kuvvetli; Türkiye turizmde uluslararası 'know how' verebilecek duruma geldi.

İspanyollar turizmde kendi ülkelerinin dışında çok büyük cirolar yapıyor. Beş kıtada nereye giderseniz gidin mutlaka İspanyol otellerini görürsünüz. Önce kendi kültürlerine yakın olan Güney Amerika ile yatırımlara başlayıp ardından dünyaya yayıldılar.

Biz de Türk turizmcileri olarak Akdeniz, Karadeniz ve Hazar bölgesininden başlamalıyız. Durum her açıdan çok müsait. Kaybedilen zaman ileri de 'kayıp nakit' olarak karşımıza çıkabilir. Bu bölgede kaçıracağımız her fırsat Türk turizminin dünya çapında markalaşmasını uluslararası markalar yaratmasına engel olacak.

Eski dünyanın yeni düzeninde insan sermayesi ve gerçek iş bilgisi gelecek için en geçerli referans. Türkiye'deki otellerinin referansı sağlam.

Ama yetmez... Yurtdışı yatırımlarımız olmadan uluslararası düzeyde tek ayak üzerinde duruyor durumuna düşeriz.

Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın koordinasyonunda yapılacak bir sektör toplantısı için iyi bir zaman olduğunu düşünüyorum.

Arkadaki yüksek sıradağlar tropikal klima yaratmış Soçi'nin güçlü bir botanik yapısı var. Türkiye'ye bu kadar yakın bir kentte biz Türk turizmcileri için hayli fırsatlar mevcut. Yeni Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Turgut Gür değişik bir başkan; yapıcı, kompleksleri olmayan rahat bir dünya insanı.

Gür TYD üyelerinin dış yatırımlarının hızlanmasında aktif rol oynayacak görünüyor. Zaman yitirmeden Türklerin yurtdışına yelken açması şart.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.