KKTC turizmine, 'Elektrik' darbesi...

KKTC'de hükümetin özelleştirmeyle ilgili hazırladığı yasa tasarısına karşı çıkan Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu çalışanlarının sendikası El-Sen ile Telekomünikasyon Dairesi çalışanlarının sendikası Tel-Sen, süresiz grev başlattı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
KKTC turizmine, 'Elektrik' darbesi...

KKTC'de hayat durma noktasına geldi, oteller de zorda. KKTC Bakanlar Kurulu'nun elektrik çalışanlarının grevini 60 gün yasaklamasının ardından grevi kaldıran çalışanlar, bu kez de çalışmama eylemi düzenliyor.

Uzun süren elektrik kesintileri birçok bölgede hayatı felç etti...

Esnaf, Jeneratör kullanarak bazı aksaklıkları gidermeye çalıştıklarını ancak, işlerin büyük oran düştüğünü söyledi. Özellikle yabancı müşterilerin büyük tepkisi ile karşılaştıklarını ifade etti.

Oteller zora girdi...

Oteller genelde jeneratör çalıştırırken, turizmciler, jeneratörlerin uzun süre aralıksız çalışamayacağını, üstelik bunların ürettikleri enerjini tüm ısıtma, aydınlatma ve mutfak gereçlerine yetmeyeceğini belirttiler. 

KKTC turizmci Faruk Çakır: "Jeneratörü olan işyerleri büyük sıkıntı yaşamıyor ama olmayanlar çok zor durumda. POS makinaları çalışmıyor. Bankalar çalışmıyor. Turizm camiası büyük sıkıntı içerisinde. Havayollarında aksaklıklar oluyor. Elektriğin bir an önce normale dönmesini bekliyoruz. Bu durumun acil düzelmesi lazım. (Sabah)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.