KKTC, J.Lo'ya dava açıyor...

Pop müziğin en büyük yıldızlarından Jennifer Lopez, Rum lobisine yenildi. Kuzey Kıbrıs’ta vereceği konseri iptal etmekle kalmadı, hakarete varan açıklamalar yaptı. Otel dava açmaya hazırlanıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
KKTC, J.Lo'ya dava açıyor...

Jennifer Lopez, 24 Temmuz’da KKTC’deki Cratos Premium Otel’in açılışında vereceği konseri iptal etti.  Lopez’in sözcüsü, önceki gün konserin yapılacağını duyurmuştu. Fakat şarkıcı  geri adım attı. Rumlar ve Yunanlar, şarkıcıyı mail yağmuruna tutmuştu. Sekiz bine yakın e-mail’de KKTC’nin ‘işgal altında’ olduğu  ve ‘kadınlara tecavüz edildiği’ ileri sürüldü.

 

Ünlü popçu, resmi internet sitesinde iptal kararını şöyle duyurdu: “Lopez, insan haklarını kötüye kullanmakla ilintili herhangi bir devleti, yasayı veya rejimi asla bilerek desteklemez. Lopez, tam bir incelemeden sonra çekilme kararı aldı. Bölgedeki politik gerçekler hassasiyetimizi yansıtmaktadır.”

 

İptal kararı sonrası KKTC Turizm Bakanı Kemal Dürüst, “Kabul edilemez bir durum. Bu engel, Rumların Türklere sosyal ve sanatsal yaşam hakkı bile tanımadığının ispatıdır. Yılmayacağız” dedi. Maliye Bakanı Ersin Tatar ise, “Rezalet. Rumlar, gerçek yüzlerini tekrar gösterdi. Barış adına büyük hayal kırıklığı yaşıyoruz” yorumunu yaptı.

 

Rum basını iptale sevindi. TV kanalları olayı, “Lopez işgal bölgesine gitmiyor” başlığıyla birinci haber olarak verdi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.