Kız Kulesi yıkıldı mı? Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen açıkladı
İstanbul’un simgelerinden olan tarihi Kız Kulesi’nin yıkıldığı yönündeki iddialar sosyal medyada gündem oldu. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen konuyla ilgili olarak, “Restorasyon sıkıntısız bir şekilde devam ediyor. Hiçbir problem yok. Her gördüğünüz görsele inanmayın” dedi.

İstanbul’un simgelerinden olan tarihi Kız Kulesi’nin yıkıldığı yönündeki iddialar sosyal medyada gündem oldu. Konuyla ilgili Tele1’den Hazal Güven’in ulaştığı Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen “Restorasyon sıkıntısız bir şekilde devam ediyor. Hiçbir problem yok. Her gördüğünüz görsele inanmayın” dedi.
Sosyal medyada Eylül ayında restorasyona başlanan Kız Kulesi’nin bir kısmının yıkıldığı iddia edildi. Konuya ilişkin çok sayıda video ve fotoğraf paylaşılırken, vatandaşlar kulenin akıbeti hakkında endişelendiklerini ifade eden paylaşımlar yaptı.
HİLMİ TÜRKMEN: HER GÖRDÜĞÜNÜZ GÖRSELE İNANMAYIN
İddialara ilişkin Tele1’de Hazal Güven’e konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Restorasyon sıkıntısız bir şekilde devam ediyor. Hiçbir problem yok. Her gördüğünüz görsele inanmayın” açıklamasında bulundu.
Tele1’e konuşan Mimarlar Odası İstanbul Şube Başkanı Esin Köymen ise, “Biz daha önce de Bakanlığa restorasyon sürecini şeffaf yürütün çağrısı yapmıştık. İddialar gündemimizde, sürecin takipçisi olacağız” dedi. Kültür ve Turizm Bakanlığından konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: