Kız Kulesi Turizm Bakanlığı'na geçti

DHA, Kız Kulesi'nin mülkiyetinin İBB'den alınarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'na geçtiğini ve kültür merkezine dönüştürüleceği şeklinde haber geçti. Ancak İBB'den "Kız Kulesi, İBB mülkiyetinde yer alan bir alan değildir" açıklaması geldi.

04/05/2021 18:52
Kız Kulesi Turizm Bakanlığı'na geçti

Hamoğlu Holding'in işlettiği Kız Kulesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na geçti. Ulaşımın Salacak ve Ortaköy'den sandallarla yapıldığı kule, kısa sürecek restorasyon çalışmasının ardından yeniden düzenlenerek kültür ve sanat merkezi haline getirilecek.

Işıklandırmaların yapılacağı kulede, konser verilebilmesi için düzenleme yapılacak. Çalışmaların önümüzdeki günlerde başlaması planlanıyor. Kızkulesi, 1995 yılında 49 yıllığına Hamoğlu Holding'e kiralanmasının ardından, restorasyon süreci başladı. Aslına uygun olarak gerçekleştirilen restorasyon sürecinin ardından 2000 yılında ziyarete açıldı.

İBB SÖZCÜSÜ ONGUN'DAN AÇIKLAMA

İBB Sözcüsü Murat Ongun; "Mülkiyeti İBB'de bulunan" ibaresi ile Kız Kulesi'nin mülkiyetinin Kültür ve Turizm Bakanlığı'na geçtiğini duyuran Demirören Haber Ajansı'na yanıt verdi. Ongun, Kız Kulesi'nin mülkiyetinin İBB'de olmadığını açıkladı.

Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Ongun, "Kız Kulesi, İBB mülkiyetinde yer alan bir alan değildir. Bu yüzden mülkiyetinin İBB’den alınması söz konusu değildir, kamuoyunun bilgisine" ifadelerini kullandı.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.