KITUYAD’dan ‘Dünya Çevre Günü’ etkinliği

Bilindiği üzere “Dünya Çevre Günü” İsveç’in Stockholm kentinde 1972 yılında düzenlenen Birleşmiş Milletler Çevre Konferansından bu yana, her yıl 5 Haziran tarihinde, çevrenin korunması konusunda dünya çapında farkındalık yaratılması ve eylemde bulunulması amacıyla kutlanmaktadır.

05/06/2024 17:35
KITUYAD’dan ‘Dünya Çevre Günü’ etkinliği

Bu kutlamalar kapsamında Manavgat Kızılağaç Mahallesinde eğitim ve öğretim faaliyetini sürdürmekte olan, Kızılağaç Ünal Akpınar İlkokul ve Ortaokulunda da, kısa Adı KITUYAD olan, Kızılağaç Turizm Yatırımcıları ve İşletmeciler Derneği tarafından; Okul Müdürü Mehmet Ali Öz’ün davetlisi olarak bir etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Türköz teşrif ederken, KITUYAD Başkanı Osman Ergin, Mavi Bayrak Yerel Sorumlusu Mehmet Ergin, Kızılağaç Muhtarı ve aynı zamanda Okul Aile Birliği Başkanı Damla Kaya ile birlikte; tesislerin Kalite Müdürleri ve Gıda Mühendisleri de öğrencilere; günün anlam ve önemini ifade eden çevre logolu şapka, çevre logolu T-Shirt ve yiyecek içecek ikramları ile sürpriz yaptılar.      

5 Haziran Çevre Günü Etkinliği amacı doğrultusunda öğrencileri slayt gösterisi ile bilinçlendiren Gıda Mühendisi Ayşe Alabacak ise sunum sonundaki soru – cevap bölümünde eğitme katılan öğrencilerin; 

Bu etkinliğin düzenlenmesindeki amaç nedir? Çevre Bilincinin Türk Turizmindeki önemi nedir? Çevreyi temiz tutmak için Dünya’da bir defa etkinlik yapmak yeterli mi?  gibi sorulara da cevap verdi.

KITUYAD’ın 5 Haziran Çevre Gününde; ikinci etkinliği her zaman olduğu gibi futbol alanında oldu.  Bu etkinlik kapsamında Kıbrıs Almeyda Futbol Takımının konuk edildiği karşılaşma da her zaman olduğu gibi centilmenlik ön planda idi ve 4 – 4 berabere biten müsabakada yine dostluk kazanırken karşılaşmanın bitiminde rakipler birbirlerini hediyelerle onure ettiler.

Okul bahçesinde yapılan etkinliğin sonunda söz alan; Yerel Mavi bayrak sorumlusu Mehmet Ergin, "5 Haziran Dünya Çevre Gününde, Okul Müdürümüz Mehmet Ali Bey, Okul Aile Birliği Başkanı ve aynı zamanda Muhtarımız Damla Kaya hanımefendinin desteği ile tesislerimizde kadrolu olarak çalışmakta olan Gıda Mühendisi ve Kalite Müdürü arkadaşlarımızın da emek ve katılımları ile güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Tüm katılımcılara buradan teşekkür ederken, öğrencilerimize de gerek ilgi ve katılım, gerekse de sordukları kritik sorular ile geleceklerine sahip çıkacaklarının izlenimini verdikleri için onları ayrıca takdir ediyorum" dedi. 

KITUYAD Başkanı Osman Ergin ise geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız da çevre bilincini oluşturmak amacı ile yapmış olduğumuz eğitim ve arkasından fidan dikme etkinliği amacına ulaşırken; sonrasında orta yaşın üzerine hitaben yapmış olduğumuz çevre temalı futbol karşılaşması da, gençlerimiz de her yaşta spor yapılabileceğinin algısını oluşturdu. 

Buradan yapmış olduğumuz etkinlikte katımı ile onura eden; İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Fatih Türköz beyefendiye, Okul Müdürümüz Mehmet Ali Öz hocamıza ve Okul aile Birliği Başkanı Damla Kaya muhtarımıza ve bizleri yalnız bırakmayan Kalite Müdürü, Gıda Mühendisi arkadaşlarımız ile davetimizi karşılıksız bırakmayarak Kıbrıs’tan etkinliğimize dahil olan Almeyda Futbol Masterlerine teşekkür ederiz” dedi.   


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.