Kimse iptal etmedi

Tatilciler pazar günü sandık başına gitmek için mola vermedi. TÜRSAB Başkanı Ulusoy, “Önceki seçimlerde plajlar yabancılara kalıyordu. Ancak sahil kesimlerinde oteller hafta sonu neredeyse yüzde 100 dolu” dedi.

31/12/2019 23:40
Kimse iptal etmedi

Yaz aylarına gelen 2007 ve 2011 genel seçimlerinde tatil bölgelerindeki plajlar boş kalmıştı. Ancak pazar günü düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimleri için tatilciler mola vermedi. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, “Hafta sonu için oteller dolu. İptal yok” derken, Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, “Otobüslerde yaz aylarının normal yoğunluğu var. Ek sefer düzenleyen yok” dedi. Havayolu şirketlerinde de yoğunluk yaşanmıyor. Şirketlerin Muğla, Antalya, İzmir ve Dalaman uçuşlarında boş koltuklar olduğu gözleniyor.

PLAJLAR DOLU

12 Haziran 2007 ve 22 Temmuz 2011 tarihlerinde düzenlenen genel seçimler öncesinde tatilcilerin oy kullanacakları kentlere dönüş yaptıklarını hatırlatan Başaran Ulusoy, şu değerlendirmeyi yaptı: “Özellikle 22 Temmuz seçimlerinde plajlar turistlere kalmıştı. Yerli tatilciler oy kullanacakları şehirlere gitmişti. 12 Haziran’da da aynı durum yaşanmıştı. Ancak pazar günü yapılacak seçimler için tatili yarıda kesip oy kullanmak isteyenlerin sayısı çok düşük kaldığı gözleniyor. Oteller neredeyse yüzde 100 dolu. Ramazan nedeniyle birçok tatil bayram sonrasına kalmıştı. Bunun da etkisi olabilir.”

EK SEFER YOK

Daha önceki seçimlerde otobüs şirketlerinin ek seferler düzenlediğini belirten Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, şunları söyledi: “Pazar günü için otobüs şirketlerinde çok büyük bir hareketlilik yok. Yaz aylarındaki normal doluluk oranlarına sahibiz. Ek sefer düzenlememizi gerektirecek bir durum söz konusu değil. Siyasi partilerden otobüs kiralamak için talep yok. Daha önceki seçimlerde şirketler ek seferlerle yolcuları oy kullanacakları şehirlere taşıyordu.

FİYATLAR NORMAL

Pazar günü sahil kentlerinden dönüş için uçak bilet fiyatlarında da anormal yükselişler olmadığı gözlendi. Antalya, İzmir ve Muğla gibi kentlerden dönüşlerde hala boş koltuklar bulunuyor. Bilet fiyatları ise 142 lira ile 421 lira arasında değişiyor. Uçaklardaki yoğunluk daha çok gece uçuşlarında yaşanıyor. (Ceyhun Kuburlu)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.