Keşan Pazarı na, Yunan turist akını

Türkiye ile Yunanistan arasında son yıllarda gelişen iyi komşuluk ilişkileri, sınır ticaretine de olumlu şekilde yansıyor. Edirne nin Keşan ilçesi, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde Batı Trakyalı soydaşlar ile Yunan turistlerin akınına uğradı.

31/12/2019 23:40
Keşan Pazarı na, Yunan turist akını

Yunanistan'ın İskeçe ve Gümülcine kentlerinden çok sayıda Yunan turist ve Türk soydaşlar otobüslerle ve özel araçlarıyla, bayram alışverişi ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak için Keşan'a geldi. Keşan pazarına büyük ilgi gösteren turistler, ayrıca kent merkezindeki alışveriş merkezlerinden ve mağazalardan ihtiyaçlarını karşılayarak esnafın yüzünü güldürdü.

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Yunanistan'ın İskeçe iline bağlı İnhanlı belediyesinin otobüs ücretlerini ödediği 464 kişinin Keşan Pazarı'na alışverişe geldiğini söyledi. Helvacıoğlu, İnhanlı belediyesinin yılda birkaç kez halkını Keşan Pazarı'na gönderdiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Bu organizasyonda Keşan Belediyesi, Keşan Kaymakamlığı, Keşan Kent Konseyi, Emniyet Müdürlüğü ve Gümrük Müdürlüğü el ele vererek ilçemize gelen 464 kişilik misafirimizi en iyi şekilde karşıladık. Ve iyi bir şekilde alışveriş etmelerini sağladık."

Kişi başı 100 Euro harcama

Bayram alışverişi için Keşan'a gelen turistlerin kişi başı ortalama 100 euro para harcadığını ifade eden Helvacıoğlu, bu kriz ortamında esnafın Keşan'a gelen turistlerle yüzünün güldüğünü sözlerine ekledi. Bayram alışverişi ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak için Keşan'a gelen Yunan turist ve soydaşlar, pazarın, kendi bölgelerinde kurulan pazardan çok daha ucuz olduğunu kaydetti. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.