Kenya'da lüks otele bombalı saldırı

Kenya'nın başkenti Nairobi'de, içinde lüks otel ve iş yerlerinin de olduğu merkezi bölgeye saldırı düzenlendi. Reuters'ın aktardığına göre, saldırıyı radikal İslamcı Eş Şebab örgütü üstlendi.  

15/01/2019 17:30
Kenya'da lüks otele bombalı saldırı

Ulusal medyada yer alan haberlere göre, başkentin Westland bölgesinde 'DusitD2' adlı otelde patlama meydana geldi, ardından silahlı çatışma çıktı.

Bölgeye sevk edilen asker ve polis tarafından otelin tahliye işleminin devam ettiği belirtiliyor. Polis müdürü Joseph Bionnet yaptığı açıklamada, terör saldırısından şüphelendiklerini belirtti.

'OLAYIN TERÖR SALDIRISI OLDUĞUNDAN ŞÜPHELENİYORUZ'

Bionnet, "Kimliği belirsiz bir grup silahlı saldırgan Dusit kompleksine saldırı gerçekleştirdi. Olayın terör saldırısı olabileceğinden şüpheleniyoruz" dedi. Otel kompleksinin içerisinde halen silahlı saldırganların olabileceğini belirten Bionnet, polisin operasyona devam ettiği bilgisini paylaştı.

DusitD2" adlı otele düzenlenen silahlı ve bombalı saldırıda en az 15 kişi hayatını kaybetti. Başkentteki otele düzenlenen ve terör örgütü Eş-Şebab'ın üstlendiği saldırıda patlama sesleri duyulmuş ardından militanlar ve polis arasında çatışma çıkmıştı. Saldırıda ölü sayısının 15'e çıktığı açıklandı.

Terör örgütü Eş-Şebab ise, saldırıda 47 kişinin öldüğünü iddia etti. Öğleden sonra saat 15.00 sularında gerçekleştirilen saldırı, güvenlik güçleri tarafından 20.00’de kontrol altına alındı.

 

 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.