Kendine güvenen otellere 'Hodri meydan'...

Online otel değerlendirme ve rezervasyon sitesi Trivago, ‘Mystery Guest’ adıyla başlattığı yeni programa göre, isimleri gizli tutulan müşteriler, ellerindeki 300 soruluk otel değerlendirme anketini gizlice dolduracaklar ve Trivago’ya gönderecekler.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kendine güvenen otellere 'Hodri meydan'...

Trivago sitesi yeni bir uygulama başlattı. Dev otel markaları uygulamaya büyük ilgi gösteriyor. Üstelik misafirler, uygulama kapsamındaki değerlendirmeleri için, otelden de 40 Euro para alacaklar.

Oteller, Trivago sitesine başvurdukları takdirde, otelin bilmediği bir tarihte gelecek sıradan bir misafir, otelde olumlu/olumsuz algıladıklarını 300 soruluk bir ankette not alacak. Bu 300 sorunun arasında oteldeki asansör bekleme süresinden, elemanların güler yüzlüğüne kadar çok çeşitli kategoriler var.

Trivago bu değerlendirmeleri toplayarak, otelin kuvvetli ve zayıf yönlerini otele bildirecek. Trivago, bu programa başvurmuş otellerden birine kendi sayfalarında rezervasyon yapıldığında, misafire bu teklifi götürüyor ve isminin açıklanmayacağını garanti ediyor.

Trivago’ya göre bir otel için ideal rakam, 3 ay içinde bu program çerçevesinde gelen 40 ‘gizli misafirin’ formlarını değerlendirmek olacak. Trivago bu hizmeti tamamen ücretsiz olarak yapıyor. Oteller sadece ‘gizli misafire’ 40 Euro’luk bir bedel ödeyecekler.

Şimdiye kadar programa katılan oteller arasında Steigenberger Hotel Group, Holiday Inn ve B&B otelleri de var. Alman Otel Yöneticileri Derneği (Hoteldirektorenverband Deutschland – HDV) 1. Bölge Başkanı ve Berlin Grand Hotel Esplanade Genel Müdürü olan Jürgen Gangl, dernek üyesi olan otel yöneticilerine bu programı yazılı bir duyuruyla şiddtle tavsiye ettiklerini bildirdi.

Gangl, “300 soruluk bu anket sayesinde, profesyonel bir gözlemcinin değil, sıradan misafirlerin oteli nasıl algıladıklarını çok iyi görebiliyoruz. Başka türlü hiçbir misafir, misafir defterine 300 ayrı konu hakkında yorumda bulunmaz” diyor. (tourexpi)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.