KEMPİNSKİ 2012’YE KADAR OTEL SAYISINI 104’E ÇIKARACAK

Avrupalı otel zincirlerinden Kempinski, bugün 60 olan otel sayısını 2012’ye kadar 104 otele çıkaracak. Büyümede ağırlığı Avrupa’ya verecek olan grup, marka imajını yenileyerek, 'Avrupalı' imajı altında; güzellik, kültür, yaşam tarzı ve yiyecek içecek konseptini öne çıkaracak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
KEMPİNSKİ 2012’YE KADAR OTEL SAYISINI 104’E ÇIKARACAK
Kempinski Chief Operating Officer COO’su Duncan O’Rourke, Çırağan Palace Kempinki’de yaptığı bir sunum ile yeni projelerini ve konseptini açıkladı.
1897’de kurulan Kempinski’nin uzunca bir süre kapalı kaldığını ancak son yıllarda bir büyüme strateji içine girdiğini açıklayan O’Rourke, Avrupa, Afrika ve Asya’da 2012’ye kadar 44 otel yapacaklarını kaydetti.

Kempinski 2012'ye kadar 44 otel yapacak
2014’te 120 otele çıkmayı planladıklarını dile getiren O’Rourke, “Bu hızlı büyümeyle birlikte hiçbir zaman otel sayımız kendi yaşımızı geçmeyecek” dedi.
Büyümenin ağırlıklı olarak Londra, Paris, Milano gibi Avrupa’da olacağını açıklayan O’Rourke, 2012’ye kadar; Avrupa’da 28 otelden 44 otele, Afrika’da 13 otelden 29 otele, Çin’de 12 otelden 21 otele çıkacaklarını kaydetti. O’Rourke, Abu Dabi ve Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde de yeni otel projeleri bulunduğunu açıkladı.

Otellerinde ayrıcalıklara, bireyselliğe ve yerel kültüre çok önem verdiklerini vurgulayan O’Rourke, “Bütün otellerde aynı standardı uygulayan bir grup olmadığımız için bizim işimiz zor. Seçtiğimiz otelleri büyük bir titizlikle seçiyoruz. Her seçtiğimiz otel en az Çırağan Palace kadar mükemmel olmalı. Tüm otellerimiz birbirinden farklı ve ayrıcalıklı” diye konuştu.
Kempinski’nin bünyesindeki otellere belli bir para karşılığı işlettiklerini açıklayan O’Rourke, “Sadece Münih’teki tesisin mülkiyeti bize ait. Diğer otellerle işletme anlaşmamız var” dedi.

İmajını yenileyen Kempinski, 'Avrupalı' vurgusu yapacak
Kempinski’nin tüm otellerinde aynı standartlar bulunmadığı için zorlandıklarını ancak misafirlerine Kempinski’de kaldıklarını hissettirmek istediklerini, bu nedenle Kempinski markasını yeniden yapılandırdıklarına işaret eden O’Rourke, şöyle devam etti:
“Ama bu çok zor. Yaptığımız bir araştırmada Avrupalı olarak algılandığımızı gördük. Biz de ‘Avrupalı’ konseptini yarattık. Bu konsepti, güzellik, kültür, yaşam biçimi ve damak tadı olarak belirledik. Güzellik olarak SPA merkezlerimizi tanımladık.
SPA Avrupa kökenli bir gelenek. Biz SPA konseptinde Bali ve Tayland’ı taklit etmeyeceğiz. SPA’da kendi markamızı yaratmak istedik ve ‘Kempinski The SPA’ markasıyla Avrupa’nın kaplıca kültürüne geri döneceğiz.
Kültür başlığı altında bir Avrupa kültürü olan Avrupa Balolarını tüm otellerimize yayacağız.
Yaşam tarzında, Kırmızılı Kadın konseptini benimsedik. Yerel kıyafetlere göre modern bir tarzda yorumlanan Kırmızılı Kadınlar, misafirleri lobide karşılayarak, onlara her konuda rehberlik edecekler. 
Damak Tadı’nı kapsayan bu yeni konseptte, Avrupa oda kahvaltısını geliştirerek ve yerel mutfaklarla zenginleştirerek, tüm otellerimize yayacağız.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.