Kemer'e kültür ve sanat lazım...

Rose Hotels Yönetim Kurulu Üyesi ve ATSO Meclis Başkan Vekili Yeliz Gül Ege, Kemer’de turizm hareketliliğin artması için kültür ve sanat etkinliklerinin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kemer'e kültür ve sanat lazım...

Halil ÖNCÜ-KEMER

ATSO’nun Rose Residence Beach Otel’de gerçekleştirdiği toplantıda konuşan Yeliz Gül Ege, özellikle Kemer’de düzenlenen ve dünyada Kemer isminin duyurulduğu ancak ilginin oldukça az olduğu Kemer Sualtı Günleri ve Phaselis Sanat Etkinlikleri'nin ATSO tarafından sahiplenmesi ve desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Yapılan bu organizasyonların sadece otelcilerin sırtına yüklendiğini ifade eden Yeliz Gül Ege, “Kemer’de turizm hareketliliğin sağlanması için sanat etkinliklerinin çoğaltılması gerekir. Özellikle Kemer Sualtı Günleri ve Phaselis Sanat Etkinlikleri'nin ATSO tarafından desteklenmesini istiyorum. Çünkü bu etkinlikler dünya çapında bilinen ve Kemer adını duyuran organizasyonlar. Bu organizasyonlar otelcilere büyük yük getiriyor. Bu konuda esnafın da katkı sağlaması gerektiğini düşünüyorum. Tüm bunların yanı sıra, bu önemli organizasyonlara ATSO’nun destek ve katkı sağlaması gerekli” dedi. ATSO Başkanı Çetin Osman Budak da, bu konuda gereken çalışmaları yapacaklarını ifade etti.

“Alaçatı örneğinde olduğu gibi, Antalya’yı Kemer’e taşımalıyız”

Her şey dahil sistemi konusunda da açıklamalarda bulunan Yeliz Gül Ege, “Esnafımızın her şey dahil sistemini eleştirmesine biraz soru işareti olarak bakıyorum. Bizler otelciler, misafirlerimizin dışarıya çıkmasını istiyoruz. Bunun için kentte cazibe merkezlerinin arttırılması gerekiyor. Kemer’de cazibe merkezlerinin artması gerekiyor. Bence misafirlerin otellerden dışarıya çıkmasının istenmesi dışında, Antalya’daki vatandaşların Kemer’e taşınması için de çalışmalar yapılmalı. Bunun en güzel örneği Alaçatı’dır. Eğer Alaçatı'da bu başarılıyorsa, biz de Antalya’yı Kemer’e taşıyarak esnafımızın hareketlenmesini ve rahatlamasını sağlayabiliriz” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.