Kayseri-Kapadokya atışmasında son perde… Erciyes Dağı'nın sadece kartpostalını alır

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, " "Erciyes Dağı Kayseri'nindir. Nevşehir Belediye Başkanı bilsin ki Erciyes Dağı Memduh Abisinin değil. Kayseri'nin bir malıdır. Kayseri'nin dağıdır, efsanesidir. Bunu alacaksa, 1 Milyon 400 bin vatandaşından izin alacak. Sadece Memduh Abi ben senden Erciyes Dağı'nı alırımla olmaz. Alırsa sadece kartpostalını alır. O nasıl ironi yaptıysa bizde ironi yapıyoruz" dedi.

17/01/2021 20:46
Kayseri-Kapadokya atışmasında son perde… Erciyes Dağı'nın sadece kartpostalını alır

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel'in Nevşehir Kapadokya bölgesi için yaptığı açıklama Kayseri manşetlerini süslemeye başladı. Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, "Erciyes Dağı Kayseri'nindir. Kayseri Kapadokya tramvay hattınıda hayata geçirmek iki komşu olan illerimiz için gereklidir. Bu yüzden Kayseri'den Kapadokya bölgesine tramvay hattını acilen hayata geçirilmeli" teklifinde bulundu.  

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'nın geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiği konuyada değinen Kazım Yücel, "Erciyes Dağı Kayseri'nindir. Nevşehir Belediye Başkanı bilsin ki Erciyes Dağı Memduh Abisinin değil. Kayseri'nin bir malıdır. Kayseri'nin dağıdır, efsanesidir. Bunu alacaksa, 1 Milyon 400 bin vatandaşından izin alacak. Sadece Memduh Abi ben senden Erciyes Dağı'nı alırımla olmaz. Alırsa sadece kartpostalını alır. O nasıl ironi yaptıysa bizde ironi yapıyoruz" dedi.

Kayseri Kapadokya arasında tramvay hattı kuralım

Yücel, Fibhaber'de yer alan habere göre, Büyükşehir Belediye meclis toplantısında yaptığı konuşmasında, "Bizde Kayseri merkezi ile Kapadokya arasında tramvay hattı kuralım. Kayseri Kapadokya tramvay hattınıda hayata geçirmek iki komşu olan illerimiz için gereklidir. Kapadokya'da 3 buçuk milyon bir müşteri var yıllık gelen. Bunun yüzde 10'nu buraya çeksek 320 bin.

Bunlar 100 Dolar harcasa 32 Milyon Dolar eder. 1000 kişiyi çekersek daha fazla bir rakam tutar. Biz hazırız. Erciyes Dağı da bizim, daha tarihi kökenine inersek Kapadokya Bölgesi de bizim. Ama biz Kapadokya'nın merkezi Kayseri olsun demiyoruz. Kapadokya bölgesine gelen o turisti sadece o bölge için değerlendirmeyin. Kayseri'yi de değerlendirin. Kapadokya sınırlarını genişletin. Bu Kayseri'ye turistin akacağı kapının açılması demektir" diye konuştu.

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel'in Kayseri penceresinden yaptığı bu açıklama Nevşehir'de büyük ses getirdi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.