Kaygılı gelen turistin önyargısı değişiyor

Polisin yaptığı ankete göre Türkiye'ye gelmeden önce güvenlik kaygısı yaşayan turistlerin bu algısı geldikten sonra değişime uğruyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kaygılı gelen turistin önyargısı değişiyor
İstanbul  Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, 'Community Policing Projesi' kapsamında turistler üzerinde 'Türkiye ve güvenlik algısı' konulu anket çalışması yaptı. Çalışmada, turistlerin güvenlikleriyle ilgili kaygılarının belirlenmesi, bu kaygılarının giderilmesi, maruz kalabilecekleri suçlar hakkında bilgilendirilmeleri ve bilinçlendirilmesi amaçlandı.

Anket sonuçlarına göre turistlerin Türkiye'ye gelmeden önce güvenlik kaygısı yaşıyor. Ancak bu algı geldikten sonra değişime uğruyor. Ankete katılan bin 287 turistten Türkiye'ye gelmeden önce güvenlik ve suç kaygısı taşıyan 165 kişinin yüzde 24'ü (40 kişi) Türkiye' ye geldikten sonra kaygılarının azalmadığını, yüzde 76' sı ise (125 kişi) kaygılarının azaldığını ifade ediyor.


Ankette 'İstanbul' un güvenli bir şehir olduğunu düşünüyorum' önermesine yüzde 1' i (17 kişi) 'kesinlikle katılmıyorum' derken yüzde 1' i (19 kişi) 'katılmıyorum', yüzde 15' i (192 kişi) 'kararsızım', yüzde 53' ü (676 kişi) 'katılıyorum', yüzde 30' u ise (383 kişi) 'kesinlikle katılıyorum' dedi.
Bülent ŞANLIKAN/ İSTANBUL


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.