Kayak tesisleri yeni sezona hazır...

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Kartalkaya'daki otellerle kış hazırlıkları devam ediyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kayak tesisleri yeni sezona hazır...

İstanbul arasında bulunan ve Bolu kent merkezine yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki Kartalkaya'da yer alan 5 otelde yeni sezon öncesinde kayak pistlerinde, telesiyejlerde ve otel içerisinde bakım, onarım ve tadilat çalışmalarına başlandı.

Kartalkaya'daki Grand Kartal Otel Genel Müdürü Halit Ergül, yaptığı açıklamada, kayak merkezinde bulunan otellerin yeni sezon öncesinde hazırlıklara başladığını belirterek, hazırlıkların tamamlanmasının ardından kar yağışının bekleneceğini söyledi.

Kayak yapabilmek için en az 50 santimetrelik kar kalınlığının gerektiğini anlatan Ergül, ''Kartalkaya'da gerekli olan kar miktarına Aralık ayı ortalarında ulaşmaktayız. Biz de her sezon olduğu gibi bu sezonda da kayak sezonunu Aralık ayında açmayı düşünüyoruz'' dedi.

Ergül, buradaki 5 otelde toplam 2 bin yatak kapasitesinin bulunduğunu ifade ederek, ''Kartalkaya'da kazak sezonu Aralık ayında başlar ve Nisan ayına kadar devam eder. Geçtiğimiz sezon içerisinde tesisleri, 90 bini konaklama, yaklaşık 60 bini günü birlik olmak üzere toplam 150 bin yerli ve yabancı tatilci ziyaret etti. Bunlar içerisinde 2 bin 562 yabancı tatilci konakladı'' şeklinde konuştu.

Arap turistler için girişimler olacak...

Turist yarısını bu sene 5 bine çıkartmak istediklerini dile getiren Ergül, Rus turistlerin sayısında büyük bir artış yaşandığını, bu artışın devam etmesi için çalışmaları yürüttüklerini bildirdi. Ergül, Arap turistlerinde yoğun bir şekilde Kartalkaya'yı tercih etmesi için bir takım girişimlerde bulunacaklarını anlattı.

Kartalkaya'ya geçen sezon 3 metrenin üzerinde kar yağdığına dikkati çeken Ergül, ''Geçen sezon çok güzel kar yağışı oldu. Yağan kar kayak için çok elverişliydi. Geçtiğimiz sezon içerisinde havalarında soğuk gitmesi nedeniyle kar Mayıs ayına kadar etkili oldu. Mayıs ayının ilk haftasına kadar kayak merkezimizde kayak yapacak miktarda kar vardı. Fakat istenilen miktarda müşteri olmadığı için sezonu erken kapatmak zorunda kaldık'' ifadesini kullandı.

Gümüşhane'de bulunan Zigana Gümüşkayak Tesisleri kayak sezonuna hazır...

Gümüşhane'de bulunan Zigana Gümüşkayak Tesisleri yeni kayak sezonuna hazırken, Artvin'deki Atabarı Kayak Merkezi'nde yapımına başlanan telesiyej 15 Kasım'a kadar bitirilerek kayakseverlerin hizmetine sunulacak.

Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İsrafil Aslan, 2 bin 100 rakımlı Zigana'nın, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin geçiş noktalarından biri olduğunu belirtti. Kayak turizminin Zigana için çok önemli olduğunu ifade eden Aslan, ''Ülkemize ilk düşen kar Zigana ile başlıyor. Türkiye'de kayak sezonuna Zigana ile başlıyoruz. 2100 metre rakımlı bu yerimizin hem yükseklik adına hem de dağın o güzelliğinde karı görmek mümkün. Zigana'nın hem Trabzon'a hem de Gümüşhane'ye yakın olması burayı daha cazip hale getiriyor'' dedi.

Zigana Gümüşkayak Tesisleri'nin kışa hazır olduğunu, karın yağmasını beklediklerini kaydeden Aslan, şunları söyledi: ''Bu yıl Zigana'da, daha önce jandarma tarafından kullanılan ancak boşaltılan binayı restore ederek 30 kişinin konaklayabileceği mekan haline getirdik. Özellikle 15 Şubat'ta açacağımız kayak kamplarına okullardan 200 kadar öğrenci almayı planladık. Müdürlük olarak biz de 150 kayak takımımızı sezon için bekletiyoruz. Bunun ötesinde 29 yıllığına kiraya verdiğimiz kayak tesisimizde de şu anda 150 takım kayak bulunuyor. Gözlüğüne varıncaya kadar kayak için ne gerekiyorsa bu işletmemizden bulmak mümkün.''

Zigana'da birinde bayblift, diğerinde telesiyej bulunan iki kayak pisti olduğunu, baybliftin yeni kayak öğrenmeye başlayanlar, diğer pistin ise profesyonel kayakçılar tarafından kullanıldığını belirten Aslan, pistlerin uzunluğunun 800 ve bin 500 metre olduğunu söyledi.

Artvin...

Artvin Valisi Necmettin Kalkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Artvin merkeze yaklaşık 16 kilometre uzaklıktaki Atabarı Kayak Merkezi'ni yeni sezona hazır hale getirmek için Valilik olarak seferber olduklarını belirtti.

Kayak merkezinde tesislerin inşaatının yaklaşık 1.5 yıl önce durduğunu ifade eden Vali Kalkan, ''20 gün önce bin 200 metre uzunluğa sahip olacak telesiyejin inşasına başlandı. Şu an telesiyej direklerinin betonları dökülüyor. Havaların iyi gitmesi nedeniyle inşaat çalışmaları isteğimiz gibi ilerliyor. Yaklaşık 30 gün içerisinde çalışmaları tamamlayıp en geç 15 Kasım'da kayak merkezini telesiyeje kavuşturacağız ve yeni sezonda kayakseverlerin hizmetine sunacağız'' dedi.

Telesiyejin saatte 600 kişi taşıma kapasitesi olduğunu kaydeden Vali Kalkan, ''Alt istasyonla üst istasyon arası 4 dakika 10 saniye. Kayakçılarımız 4 dakikada pistin en üst noktasına ulaşmış olacak. Tesis bitince Kayak Federasyonu bu tesisi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne tahsis edecek. Gönlümüz bu pistin Kafkasör'e kadar uzamasını arzu ediyor. Uzun bir piste sahip olmalıyız. Bu pist Artvin için yeterli değil'' diye konuştu.

Kayak merkezinin enerji sorununu da çözmek için Valilik olarak girişimlerde bulunduklarını belirten Vali Kalkan, ''Kaçkar Turizm Birliği kaynaklarıyla finanse edilerek Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ihalesi yapıldı. Enerji nakil hattı işini de en geç 60 gün içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Telesiyej işi bittiğinde, elektrik hattı çekildiğinde inşallah burada KAFKAS CAP adı altında uluslararası turnuva yapmayı düşünüyoruz'' dedi. (HT)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.