Kayak mevsimi, “Mizi” ile daha güvenli...

Ses, data ve telekomünikasyon alanındaki altyapı uzmanlığı ile online takip hizmeti sunan Telista Bilişim, Türkiye’de ilk defa iPhone ve Android işletim sistemli cep telefonlarında uygulanan “Mizi” ile kayakçıların kaybolmasına izin vermiyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kayak mevsimi, “Mizi” ile daha güvenli...

Sevdikleriniz kayak yapmaktan hoşlanıyorsa artık onlar kayağa gittiklerinde endişelenmenize gerek kalmadı. Teknolojinin son harikası, uydu bağlantılı takip sistemi “Mizi” ile sevdikleriniz nerede “Mizi” orada. iPhone ve Android işletim sistemli cep telefonlarında uydu ile bağlantılı olarak çalışan “Mizi”, kayak yaparken sevdiklerinizin yerini gösteriyor ve onların kaybolma riskini ortadan kaldırıyor.

Her yıl kış aylarında ne yazık ki kayak yaparken yolunu şaşırması ya da sakatlanması sonucu dağda mahsur kalan, ancak saatler sonra arama kurtarma ekiplerinin ulaştığı kayakçıların haberleriyle karşılaşıyoruz. Acemi ya da profesyonel her kayakçının karşılaşabileceği bu kötü durumla ilgili haberleri artık duymayacağız.

Uydu takip sistemi “Mizi” sayesinde sporseverler kaybolma riski taşımadan dağda istedikleri noktadan kayak yapabilecekler, sakatlandıklarında ya da başka bir kötü durumla karşılaştıklarında arama kurtarma ekiplerini hemen yanlarında bulabilecekler. Çünkü ceplerine koyacakları kibrit kutusu büyüklüğündeki “Mizi” ya da iPhone veya Android işletim sistemli cep telefonlarına yükleyecekleri “Mizi” application’ı sayesinde sevdikleri kişiler tarafından adım adım izlenebilecekler.
 
Uydudan aldığı coğrafi konum bilgisini cep telefonu ağı üzerinden internete aktaran “Mizi” için Telista Bilişim Genel Müdürü Yetkin Polat, “Mizi; yardıma ihtiyaç duyan herkesin hayatına bir nebze olsun rahatlık getirirken, doğa tutkunlarının hayatlarını kolaylaştırıyor. Bu yıldan sonra haberlerde artık kaybolan kayakçılara dair haberleri görmeyeceğiz. Arama kurtarma ekiplerinin de büyük oranda işini kolaylaştıracak ‘Mizi’ sayesinde doğanın zor koşullarını minimuma indirip ölüm vakalarına ‘Dur’ diyebilmek mümkün.” açıklamasında bulundu.
 
Mizi nasıl çalışır?
 
“Mizi”nin kullanımı ise oldukça kolay. İzlenenin coğrafi konum bilgisi uydudan alınıp, cep telefonu şebekesi üzerinden, izleyenin bilgisayarına aktarılıyor. Kullanımı son derece basit ve şifre ile korunan bir program yardımıyla izleme yapılıyor. İzlenen kişi, elektronik harita üzerinde belirlenen alana girdiğinde veya bu alanlardan çıktığında izleyenin cep telefonuna kısa mesaj veya elektronik posta ile konum bilgisi gönderiliyor.
 
İzlenen kişi acil yardıma ihtiyaç duyduğunda da benzer şekilde konum bilgisi kısa mesaj ve elektronik posta olarak ilgili kişilere iletiliyor. iPhone ve Android işletim sistemli cep telefonları için geliştirilen “Mizi” uygulamasına sahip cep telefonu kullanıcıları sadece istedikleri zamanlarda ve onayladıkları kişilerce izlenebiliyorlar. Mizi’nin Pico-Mizi, Saat-Mizi ve Oto-Mizi gibi günlük kullanıma uygun, taşıması kolay seçenekleri de mevcut.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.