Kayak merkezlerinde sezon açıldı...

Soğuk havaların gelmesiyle birlikte kayak merkezleri de sezonu açmaya başladı. Kar kalınlığının 120 santime ulaştığı Kartalkaya ve Ilgaz'da sezon açılırken, oteller yüzde 70 dolululuk oranına ulaştı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kayak merkezlerinde sezon açıldı...

Köroğlu Dağları’nın zirvesindeki 1850 rakımlı Kartalkaya’da bulunan Grand Kartal, Kartal Otel, Dorukkaya ve Golden Key otelleri sezonu açtı. Pistlerde kar kalınlığı ise 120 santime ulaşırken bugün güneşin yüzünü göstermesiyle birlikte kayak tutkunları pistlere akın etti. Günübirlik gelen tatilciler ile birlikte pistler dolup taşarken, yoğunluk nedeniyle telesiyejlerin önünde uzun kuyruklar oluştu. Zirveye kadar çıkan tatilciler tepelerden kayak ve snowboard ile kaydı. Gençler snowboard ile karla kaplı tepelerden atlarken büyük heyecan yaşadı.

 

ILGAZ'DA TESİSLER YILBAŞINA HAZIRLANIYOR

 

Ilgaz Dağı Kayak Merkezi, yeterli kar yağışını almasının ardından kayak sezonunu açtı. Bir metreyi aşan kar, kayak tutkunlarının yanı sıra otel işletmecilerinin de yüzünü güldürdü. Tüm hazırlıkların tamamlandığı kayak merkezinde sezon açılırken, dikkatler yılbaşı rezervasyonlarına odaklandı.

 

Sezonun ilk sınavını yılbaşı tatili ile verecek olan işletmeleri sömestr tatili bekliyor. Sezona çok iyi hazırlanan Ilgaz Dağı Kayak Merkezi'nde bu dönem kayak tutkunları için keyifli bir dönem olacak belirtildi. Önceki yıllarda telesiyejden kaynaklanan sorunlar yaşayan Ilgaz Dağı Kayak Merkezi’nde 4.5 milyon liraya tamamen yenilenen son sistem telesiyej ve diger mekanik tesisler, kayak severlerin hizmetine sunuldu. Önceki yıllarda büyük sıkıntı ve şikayet konusu olan pist ortasındaki telesiyej direkleri de kaldırılırken, yeni mekanik tesislerin devreye girmesi sonucu bu yılki kayakseverlerin, geçmiş yılların ortalamasından fazla olması bekleniyor. Bu yoğunluğun, özellikle hafta sonları olmak üzere başkente yakınlığı sonucu günübirlikçi kayakseverlerin akınına uğraması bekleniyor.

 

ULUDAĞ'DA KALINLIK 85 CM'E ULAŞTI

 

TÜRKİYE'nin en önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığı 85 santimetreye ulaştı. Sezon açılışlarını yapmaya başlayan zirvedeki otellerde ise yılbaşı için yapılan rezervasyonlar yüzde 80'i buldu.

 

Uludağ'ın oteller bölgesinde bulunan meteoroloji istasyonunun bu sabah yaptığı ölçümlerde kar kalınlığı 85 santimetre olarak belirlendi. Hava sıcaklığının eksi 3 derece olduğu bölgede kar yağışı devam ediyor.

 

Geçen haftadan beri aralıklarla devam eden yağışla birlikte kar kalınlığının artması, sezon hazırlıklarını tamamlayan birinci ve ikinci bölgedeki otelcileri sevindirdi. TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Uludağ'a her yıl yaklaşık 150 bin turist geldiğini vurgulayarak, hafta başında yüzde 80'i geçen rezervasyonların yılbaşında yüzde yüzü bulacağını söyledi. Uludağ'daki en büyük eksiğin yatak kapasitesi olduğunu ifade eden Akkuş, kayak merkezlerinin de uluslararası standartlara ulaşması gerektiğini kaydetti.

 

Sezonun geçen yıla nazaran daha iyi geçeceğini belirten Mehmet Akkuş, yaklaşık 3 yıldır Bursa'nın yurtiçi ve yurtdışında çok iyi bir şekilde tanıtıldığını vurguladı. Akkuş, “Yeniliklerle birlikte turist sayımızı 5 katına çıkartacağız. Orta Doğu, Rusya ve Ukrayna'dan talep almaya başladık. İran, Dubai, Kuveyt, Katar'dan ciddi talep geliyor. Yılbaşında gelen turistin yüzde 10'u yabancı olacak” diye konuştu.

 

GECELİK KONAKLAMA 350- 750 TL ARASINDA

 

Uludağ’daki birinci ve ikinci oteller bölgesinde 5 bin yatak kapasitesine sahip 17 otel bulunuyor. Yeni yıla Beyaz Cennet'te girmek isteyenler otellerin hazırladığı 2- 3 ve 4'er günlük paket programları tercih edebilecek. Otellerde yılbaşı balosu dahil, gecelik konaklama ücretleri 350 ile 750 lira arasında değişiyor.

 

DİĞER KAYAK MERKEZLERİNDEKİ KAR KALINLIKLARI

 

Türkiye'nin diğer kayak merkezlerindeki kar kalınlıkları ise şöyle;

 

Uludağ : 85 cm

Kartepe: 140 cm

Kartalkaya: 120 cm

Palandöken: 35 cm

Erciyes:117 cm

Ilgaz: 10 cm

Sarıkamış: 25 cm

Davraz: 34 cm

(DHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.