Kavga değil, proje üretiyoruz...

Akdeniz TV’de yayınlanan “Antalya Konuşuyor” programına konuk olan GATAB Başkanı ve Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras, önemli açıklamalarda bulundu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kavga değil, proje üretiyoruz...

Antalya İşadamları Derneği (ANTİAD) ile Akdeniz TV işbirliğinde düzenlenen programda GATAB hakkında son dönemlerde ortaya atılan iddialara cevap veren Üras, önemli açıklamalarda bulundu.

Perşembe günleri saat 22:00’de Akdeniz TV’de canlı yayınlanan ve sunuculuğunu Murat Terlemez’in yaptığı, Antalya İşadamları Derneği (ANTİAD) ile Akdeniz TV işbirliğinde gerçekleştirilen “Antalya Konuşuyor”un 24 Ocak Perşembe akşamı konuğu GATAB Başkanı ve Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras oldu. İşadamlarının sorularını yanıtlayan Başkan Üras, hem GATAB’ı anlattı hem de GATAB hakkında ortaya atılan iddiaları aydınlattı. ANTİAD üyelerinin yanı sıra, telefon, twitter, sms ve facebook üzerinde gelen soruları da yanıtlayan Başkan Üras, 2 saat boyunca iletilen tüm sorulara açık yüreklilikle yanıt verdi.

GATAB turizmin garantisi…

GATAB’ın siyaset üstü bir kurum olduğunu vurgulayan Başkan Yusuf Üras, Kemer’de turizmin garantisinin GATAB olduğuna vurgu yaptı. Belediye hizmetlerinin %65’ini GATAB’ın yaptığını belirten Üras, GATAB’ın büyükşehir belediyesi gibi çalıştığını ve Kemer halkının %90’ının GATAB’ın hizmetlerinden memnun olduğunu söyledi.
 

Kemer Turizmi Geriledi…

Kemer’in hak ettiği hizmetleri alamadığını ve gerektiği gibi yönetilmediğini hatırlatan Üras, şunları söyledi: “Çiçek dikmek ve parke taşı döşemekle belediyecilik olmaz. Turizmde Kemer 1. sıradayken şimdi 5.- 6. sıralara kadar gerilemiştir. Bölge turizmini geliştirecek bir şeyler yapmak zorundayız. Kemer yönetimi başarısız. Her yöneticinin önünde yol haritası olmalı. 30 yıldır Kemer’i idare edenler şapkasını önüne koymalı.
 
Kemer esnafı zor durumda. Kemer hep kişisel kavgalardan kaybetti. Arslanbucak’ın halini bir görseniz. Kemer’in halini bir görseniz. Kemer birilerine mahkum değildir.”

Seçilememişliğe kılıf arıyorlar… GATAB’ın temsil oranlarının belirlenmesi hakkında yapılan iddialara yanıt veren Başkan Üras, “GATAB’ın bir tüzüğü var.

Bir meclisi var. Temsil oranları mecliste alınan kararla belirleniyor. GATAB meclisi de beni seçmiştir. Seçilemeyenler buna bir kılıf uyduruyorlar. GATAB’dan siyasiler memnun değildir. Neden çünkü biz çalışıyoruz, başarılıyız. Ben vatandaşı memnun etmek için çalışıyorum” dedi. 
 

GATAB Büyükşehir Belediyesi gibi çalışıyor…

GATAB’ın bütçesi ile ilgili de bilgi veren Üras şu açıklamalarda bulundu: “GATAB’ın tek gelir kaynağı bölgeye sağladığı içme ve kullanma suyundan elde ettiği gelirdir. GATAB altyapıdan arıtmalara, çöp toplamadan içme ve kullanma suyu sağlamaya, tanıtımdan derin deşarjlara kadar bölgeye pek çok hizmet veriyor ama sadece su parası alıyor. GATAB hizmet eden bir kurum. Kemer Bölgesi’nde Büyükşehir Belediyesi gibi çalışan bir kurumdur.
 
GATAB’ın bütçesinden bahsederken neden yaptığımız hizmetlerimizden söz etmiyorlar? Ne yapacağını bilen bir başkan olarak enerjimizi projelere harcıyorum. GATAB Kemer Bölgesi’ne birçok ilde olmayan MOBESE sistemini kurmuştur. Turizmde güvenlik en önemli unsurdur. Ayrıca en ucuz suyu GATAB sağlamaktadır. Eğitime destek veriyoruz. Deniz üstü ve deniz altı temizlik yapıyoruz.
 
Denizimizi, içme suyumuzu temizliyoruz. Biz çiçek dikmiyoruz. Parke taşı döşemiyoruz. Biz önemli projeler üreterek halkımızın hizmetine sunuyoruz. İşimiz kavga değil. Biz turizme ve vatandaşımıza hizmet ediyoruz. Ben halkın hizmetçisiyim.”
 

Kemer halkının %80’i GATAB’ın kapanmasını istemez…

GATAB’ın kapanmasını isteyen siyasilere yanıt veren Üras şöyle devam etti: “Kemer halkına gidin sorun GATAB’ın kapanmasını istemezler. Çünkü GATAB 7/24 çalışan bir kurumdur. GATAB’ın kapanması demek Kemer’in aldığı pek çok hizmetin yapılmaması demek. ASAT MOBESE yapmaz, yapamaz öyle bir yetkisi yok. Okullarımıza destek olamaz. GATAB tüm hizmetlerin tek elde toplandığı ve tek elden yönetimin sağlandığı bir kurumdur. Mesela her belediye ayrı ayrı turizm tanıtımı yapıyor. Kaynaklar israf ediliyor.  Büyükşehir yasasıyla yönetim tek elden toplanacak, hizmetler tek elden yapılacak ve kaynaklar israf edilmeyecektir.”
 

Kemer’in ciddi projelere ihtiyacı var…

GATAB’ın turizm adına çalışmalar yaptığına dikkatleri çeken Üras, “Biz turizmi geliştirmek adına alternatif projeler üretmeye çalışıyoruz. Tekirova’da alternatif turizm örnekleri ortaya çıkarıyoruz. Tekirova’da ekopark, var, dalış turizmi var, yamaç paraşütü var. Rehabilitasyon merkezi için çalışmalar başladı. Alternatif turizm üretmek çok zor değil örneğin Kemer’e diyaliz merkezi yapılabilir.  Sağlık turizmi kış sezonunda alternatif  turizme örnek olacak, yarar sağlayacak bir kol.
 
Bunlar çoğaltılabilir… GATAB’ın geleceğe yönelik pek çok projesi mevcut. Çamyuva-Kiriş arasına o bölgeye yakışır turizm açısından turistlerin de beğenisi kazanacak bir asma köprü yapacağız ayrıca beldelerimizde yine turistlere ve turizme yönelik otantik yapıda Osmanlı çeşmesi ve özel wc’ler yapılmasını planlıyoruz. Bu tarz tuvaletler İngiltere’de var, GATAB’ın turizm uzmanları gidip araştırıyor. Bunun yanı sıra; kompost tesisimizde enerji üretecek sistemi kurmak, altyapıyı yurt dışında örneklerindeki gibi modern ve her an müdahale edilebilir bir hale getirmek için çalışmalar yürütüyoruz” dedi.
 

Her İnişin Bir Çıkışı Vardır…

Belediyelerin birleşmesinin Kemer’de milat olacağının altını çizen Başkan Üras, şöyle devam etti:  “Kemer’i boyamayalım artık. Kemer’de artık taş devri bitti. Dünya turizmi diyoruz dünyayla yarışıyoruz diyoruz ama hala kişisel kavgalar içindeyiz. Kemer kavgalardan geri kalmıştır. Kemer halkında siyasetçiye karşı bir güvensizlik, hayal kırıklığı, umutsuzluk var. Kemer halkım artık birleşen ve büyük Kemer olması umudunu kaybetmesin. Mutlaka her inişin bir çıkışı vardır. Ben Kemer’i boyamayacağım, şasesini değiştirmek istiyorum. Kemer’in yeniliğe ve değişime hakkı var.
 
Yerel yönetimle yatırımcılar işbirliği içinde olmalı. Sorunları beraber çözmeye çalışmalı. Alternatif turizmi desteklemek lazım. Kemer’de bunlar yok. Kemer’de herkes konuşuyor ama icraata geçen yok. Geçilmez çünkü herkesin yetkisi ayrı alanlarda. İşte belediyeler birleşince tek belediye tek ses tek baş olarak, otelciler ve yerel idarecilerle birlikte Kemer’in kalınma ve gelişme miladı olacaktır” dedi. 
 

Denizde Karada Havada Turizm Tekirova’da…

 Kemer’i bütün olarak gördüğünü hatırlatan Üras sözlerini şöyle tamamladı: “Tekirova’da imarı çözdük. Tekirova’nın hamle yaptığı dönem olacak inşallah. Amfi tiyatro, kültür merkezi, düğün salonu, alternatif turizm bizim orada. Bu değerleri Kemer olarak görmemiz lazım. Siz hiç Tekirova’da bir su taşkını duydunuz mu? Biz bunları yaptık. En geç belediye olan Tekirova’dır ama biz tüm bu sorunları çözdük. Bugün de bölgemizi bütün olarak görmeli ve kullanmalıyız. Ben GATAB Başkanı da olunca Kemer’i daha genel görmeye, daha geniş açıdan bakmaya başladım.
 
Birlik beraberlik içinde işlerin yapılabileceğini görüyorum. Biz belediyelerle beraber çalışmak zorundayız. Biz beraber çalışmaya hazırız. Biz seçim kavgası yaparak esnafımıza o sezonu zehir etmemeliyiz. Belediyeyle rekabet yapmamız doğru değil zaten. GATAB olarak pek çok şeyi yapmak isterken engelleniyoruz. GATAB’ın kapatılmasının istendiği gibi.”

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.