2021 için en fazla rezervasyon İngiltere’den geliyor

Limak Holding Turizm Grup Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, A Para’nın canlı yayın konuğuydu. Canlı yayında  2020 sezonu değerlendirdi. Kavaloğu,  2021 yılı için ön görülerini paylaştı.

26/09/2020 12:28
2021 için en fazla rezervasyon İngiltere’den geliyor

Kavaloğlu, “Açıkça söylemek gerekirse bardağın dolu tarafına bakıyoruz. 9 ay boyunca 2.3 milyon turiste ev sahipliği yapan bir Antalya destinasyonu var. Ama yıl sene sadece Eylül ayında 2.3 milyon turist misafir etmiştik.

Biz en dibi görmüş bir sektör olarak şu an gelen Rus turisti nimet olarak değerlendiriyoruz.  Buna Ukrayna’yı da  ilave edersek, bu iki ülke bizim için büyük bir potansiyel sağladı.” dedi.

19 Eylül’de 45 bin kişi ile bu senenin rekoru kırıldı

"Rusya ve Ukrayna şu an operasyonumuzun yüzde 60’ını oluşturuyor. Antalya, 19 Eylül’de 45 bin kişi ile bu senenin rekoru kırıldı" diyen Kaan Kavaloğlu, bunun 19 bin 500’ünün Rus, 6 bin 500’ü Ukraynalı olduğu bilgisini paylaştı.

Avrupalı turist sayısının Rus ve Ukraynalı turist sayısından geride olduğunu belirten Kavaloğlu, "Şu an sistemimizi Rusya ve Ukrayna üzerine kurduk, ama bu sürdürülebilir bir sistem değil. Bu durum 2021 yılında da böyle devam edemez.

Avrupalı turistin de Türkiye’ye gelmesi gerek. İklim şartları ve Mısır’a gidememeleri nedeniyle Akdeniz ve Ege sahilleri Ruslar için çok önemli. Bu nedenle Kasım sonuna kadar Rus turist ağırlamaya devam edeceğiz gibi görünüyor" diye konuştu.

2021’in çok daha olumlu geçeceğini düşünüyoruz

2020’nin 2021 için ön hazırlık olduğunu söyleyen Kavaloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “2021’in çok daha olumlu geçeceğini düşünüyoruz. Bu sene sezon uzayacak, belki de Aralık ayını da göreceğiz. Antalya’da açık olan oteller Ekim ayında yüzde 70-75, Kasım ayında da yüzde 50-60 doluluklar yakalayacaklardır.

Sezonun uzaması için Rus turistler çok önemli. Burada şuna dikkat çekmek istiyorum 2021 için en fazla rezervasyonu İngiltere’den alıyoruz. Bu da İngilizlerin Antalya’yı tercih edeceğinin bir kanıtıdır” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.