Kartal’ın Yolculuğu Sergisi, evine döndü

Türkiye’de Otelciliğin Önderleri II. Bienali için hazırlanan, Dedeman Otelleri’nin kurucusu Mehmet Kemal Dedeman’ı odağına alan “Kartal’ın Yolculuğu’’ adlı sergi, Özyeğin Üniversitesi’ndeki açılışından sonra, Dedeman Bostancı’da gerçekleşen törenle açıldı. 

19/09/2019 18:03
Kartal’ın Yolculuğu Sergisi, evine döndü

Dedeman Otelleri Genel Müdürü Emrullah Akçakaya, “Sergimiz sadece Dedeman Otelleri’nin hikâyesini anlatmakla kalmıyor aynı zamanda Türk otelcilik tarihine de ışık tutuyor” dedi. Türk turizminin duayen ismi Mehmet Kemal Dedeman’ın kurduğu Dedeman grubunun hikayesi, “Kartal’ın Yolculuğu’’ isimli sergiyle anlatıldı.

Türkiye’de Otelciliğin Önderleri II. Bienali için hazırlanan serginin Dedeman Bostancı Otel’deki açılışına Türk turizmine büyük katkılar sağlamış dernek temsilcileri ve basın mensupları katıldı. Törende konuşan Dedeman Otelleri Genel Müdürü Emrullah Akçakaya, “Kartal’ın Yolculuğu Sergisi ile vizyoner kurucumuz Mehmet Kemal Dedeman’ı kendi yarattığı eserlerle anıyoruz.

Mehmet Kemal Dedeman’ı kendi yarattığı eserlerle anıyoruz

Dedeman Grubu’nun kuruluşundan itibaren yaşanan önemli kilometre taşlarını bir belgesel izler gibi yaşama şansı buluyoruz. Zaman tünelinden süzülerek gelen enstantaneler aynı zamanda Türk otelcilik tarihini de aydınlatıyor.

Sergi, bizleri yazılı tarihimizde ender rastladığımız bir yolculuğun elçileri yapıyor. Bu mirasa sahip çıkmanın önemini hem günümüzde bizlere hem de gelecek nesillere anımsatıyor” şeklinde konuştu.

Şehir otelciliğinin öncüsüyüz

Türkiye’nin en büyük yerli otel zincirlerinden ve ilk uluslararası otel markası olan Dedeman Otelleri’nin ikisi yurt dışında olmak üzere, toplam 17 oteli ile turizme değer katmaya devam ettiğini belirten Akçakaya, “50 yıla aşkın deneyimimizle Anadolu’nun birçok bölgesinde sektöre önderlik yapmış bir grubuz.

Bulunduğumuz şehirlerin markalaşmasına ve iç turizmin, şehir otelciliğinin gelişmesine önemli katkılar sunduk. Türk otelcilik tarihinin sadece geçmişine değil bugününe ve yarınına da yön veriyoruz. Yeni nesil otelcilik anlayışımızla geliştirdiğimiz 3 farklı markamızla büyümeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.