Karikatürcüler Corona'nın turizm sektörüne etkilerini çizecekler

Anatolia Turizm Akademisi tarafından Er Yatırım’ın ana sponsorluğunda düzenlenen 12’inci Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın teması belli oldu.

10/07/2020 09:36
Karikatürcüler Corona'nın turizm sektörüne etkilerini çizecekler

Turizmle ilgili bir alt tema belirlenerek düzenlenen yarışmada, bu yıl yapılan tema belirleme anketine 13 farklı ülkeden 42 kişi katılarak, toplam 84 tema önerdi. Önerilen temalar arasından 1) Koronavirus Günlerinde Turizm, 2) Koronavirus Sonrası Turizm, 3) Turizmde Sosyal Mesafe yarışma teması olarak kabul edildi. 2009 yılından bu yana her yıl geleneksel olarak düzenlenen yarışma, dünya genelinde alanındaki tek karikatür yarışması olarak biliniyor.

Anatolia Turizm Akademisi tarafından Er Yatırım’ın ana sponsorluğunda düzenlenen 12’inci Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın teması belli oldu. Turizmle ilgili bir alt tema belirlenerek düzenlenen yarışmada, bu yıl yapılan tema belirleme anketine 13 farklı ülkeden 42 kişi katılarak, toplam 84 tema önerdi. Önerilen temalar arasından 1) Koronavirus Günlerinde Turizm, 2) Koronavirus Sonrası Turizm, 3) Turizmde Sosyal Mesafe yarışma teması olarak kabul edildi. 2009 yılından bu yana her yıl geleneksel olarak düzenlenen yarışma, dünya genelinde alanındaki tek karikatür yarışması olarak biliniyor.

Yarışmaya gençler de katılabiliyor

“Yetişkinler” ve “Gençler” olmak üzere iki kategoride düzenlenen yarışmada; 16 ve daha alt yaş grubundakiler “Gençler” kategorisine, 17 ve üst yaşlardaki karikatürcüler de “Yetişkinler” kategorisine eser gönderebiliyor. “Yetişkinler” kategorisinde birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödüllerine ek olarak, Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın başlatıcılarından Prof. Atila Özer adına da özel ödül veriliyor. “Gençler” kategorisinde ise birincilik, ikincilik ve üçüncülük olmak üzere üç ödül yer alıyor. Yarışmada dereceye girenlere para ödülünün yanı sıra tatil ödülü de veriliyor.

Her yıl farklı tema

Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması 2014 yılından bu yana farklı alt temalar belirlenerek düzenleniyor. Bugüne kadar gerçekleştirilen yarışmaların temaları şöyle: Her Şey Dahil Sistemi, Turizm ve Barış, Turizmin Geleceği, Geleceğin Turizmi, Dünden Bugüne Tatiller, Seyahat Anıları ve Havalimanı. Bu yıl ise yaşanan Coronovirus salgını dolayısıyla düzenlenen ankette “1)Koronavirus Günlerinde Turizm”, “2) Koronavirus Sonrası Turizm” ve “ 3)Turizmde Sosyal Mesafe” temaları yarışmanın teması olarak belirlendi. Karikatür sanatçıları bu üç temadan biri veya hepsine yönelik çalışmaları ile yarışmaya katılabilecekler.

Yarışma turizmin gündemini takip ediyor

Yarışmanın ana sponsoru Er Yatırım Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat, Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın, dünyanın gündeminde olan her türlü gelişmelere ve değişime paralel olarak güncel konuları yansıtan, aynı zamanda insanlığın içinde bulunduğu süreçlere farklı bir göz ile bakabilen bir yapısı var. Turizmin gündemini ve Turizm sektörünün yaşadıklarını da bu güncel statü ile yansıtan bir yarışma. Çelikkanat, “Uzun yıllardır ana sponsoru olmaktan gurur duyduğumuz yarışmanın 2014 yılından bu yana temalarına bakıldığında her bir temanın turizm sektörünün ana gündemini oluşturduğu görülüyor” dedi.

Yarışmanın koordinatörü Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nazmi Kozak ise Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın on iki yıldır düzenlendiğini ve dünya karikatür camiasında Türkiye’nin sanat yönüyle tanınmasına önemli katkılarda bulunduğunu söyledi. Kozak, ek olarak, yarışmaya gönderilen esenleri içeren sergilerin kamuoyunda turizmle ilgili konularda farkındalık yaratılmasını katkıda bulunduğunu da belirtti.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.