Karantina uygulamasına dava açıyoruz
Bentour yurt içi seyahatin yüksek riskli bölgelere yapılabilirken, yurt dışı seyahatten dönenlere zorunlu karantina uygulanmasına dava açıyor.
Bentour CEO'su Deniz Uğur, bu yöndeki uygulamanın saçma sapan olduğunu belirterek bu kısıtlamanın orantısız olduğunu, kuralın uygulanmaması konusunda ilgili makamlara tekrar değerlendirilmeleri için ısrar edeceklerini söyledi.
Deniz Uğur konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Almanya içerisinde, yüksek risk teşkil eden bölgeler arası seyahatlarin akabinde karantina zorunluluğu olmazken, yurt dışından gelen ve elinde negatif testi olan bir yolcuya zorunlu karantina uygulanıyor.
Bentour, uzmanlık alanı idari ve kamu hukuku üzerine olan Schleswig Holstein dan bir avukat ile, Antalya tatilnden dönen Sabine L. isimli yolcuyu yargı önünde temsil etme kararı aldı. Schleswig Holstein Eyaletinde ikamet eden Sabine L., elinde negativ bir test olmasına rağmen, zorunlu karatnina uygulamasına maruz kaldı.
Hayata geçirilmesi planlanan yeni uygulama bütün Turizm sektörüne darbe vuracak. Örneğin Türkiyede günümüzde başarı ile uygulanan hijyen ve güvenlik konseptlerine ilave olarak geniş kapsamlı test stratejisi bizim görüşümüze göre genel bir karantina uygulamasından mantık olarak daha hedef odaklıdır.”
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: