Kapanan o otele iki uluslararası zincir talip oldu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 16 Ekim'de hizmetini sonlandırmaya hazırlanan Hilton Oteli'nin bulunduğu binayı yeniden otel olarak işletmek isteyen uluslararası zincir otellerin bulunduğunu söyledi.

26/09/2020 20:45
Kapanan o otele iki uluslararası zincir talip oldu

Beş yıldızlı bir otelin İzmir'den gidecek olmasının kent açısından ciddi kayıp olduğunu belirten Başkan Soyer, “Şu andan itibaren önümüzde iki temel ilke var. Birincisi, beş yıldızlı otelin İzmir'den gidecek olması, kent açısından ciddi kayıp olur.

Motivasyon ve moral bozukluğu yaratır. Tüm İzmirlilere yansıyacak bir negatif ruh haline dönüşür. Buna izin vermeyeceğiz. Orada bir beş yıldızlı otel olmak mecburiyetinde diye düşünüyoruz. Bu yapının kullanımını bir başka şeye dönüştürmesine izin vermeyeceğiz.

Kamunun zarara uğramasına yol açan bir cezai sorumluluk varsa da o bizim işimiz değil

İkincisi; gerçekten bu kadar değerli bir arsaya sahip Büyükşehir Belediyesi'nin, bugüne kadar bu arsa nedeniyle, üzerine yapılan bu yatırım nedeniyle hiç bir gelir elde edememiş olması, bizim açımızdan kabul edilebilir bir durum değil. Burada kamunun zarara uğramasına yol açan bir cezai sorumluluk varsa da o bizim işimiz değil.

Adli makamların görevi. Biz bu kısımla ilgilenmiyoruz. Biz mevcut durum itibariyle kamunun uğradığı bu zararın sürmesine izin vermeyeceğiz. Yeni yapılan herhangi bir anlaşmada Büyükşehir Belediyesi'nin, İzmir'in hakkını koruyacak yasal düzenlemeleri mutlaka yapacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sahibi olduğu araziden doğan ticari faydayı da mutlaka gözeteceğiz, koruyacağız. O şekilde yol alacağız” dedi.

Uluslararası bazı zincirler yakın ilgi gösterdi

Hilton Oteli'nin kapatılacağına dair haberlerin basında yer almasının ardından uluslararası bazı zincirlerin harekete geçtiğini de açıklayan Soyer, “Bazı uluslararası zincirler yakın ilgi gösterdi.

Bunların ikisiyle görüşmeleri yaptık. Daha geleceğini de düşünüyorum. İzmir'in cazibesini veya avantajlarını kaybetmesi gibi bir durum söz konusu değil. Biz de bu yapının uluslararası zincirlerden biriyle buluşması için elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.