Kapadokya'ya yapımcı akını...

Bini aşkın kayadan oyma kilisesi, 40'ı aşkın yeraltı şehri, peribacaları ve vadileri ile Türkiye'nin en önemli kültür ve doğa turizmi merkezlerinden olan Kapadokya, bu özellikleri ile yerli ve yabancı film şirketi ve televizyon kanallarının da çekim merkezi haline geldi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kapadokya'ya yapımcı akını...

Nevşehir Valiliği'nden alınan bilgiye göre, dünya turizm sektöründe her geçen yıl büyük öneme sahip hale gelen kültürel turizm çerçevesinde Kapadokya, yerli ve yabancı ziyaretçilerin yanında film ve televizyon ekiplerinin de çekim merkezleri arasında yerini aldı.

Nevşehir'de haziran ayı içerisinde Kapadokya'da çekim yapmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü'nden aldıkları izin sonucunda Rusya, Çin Halk Cumhuriyeti, Fransa, Japonya ve Hong Kong'dan televizyon kanalları çekim yaptı.

Ayrıca ülkelerinde haber yapma amaçlı Finlandiya, Bulgaristan, Estonya, Letonya ve Litvanya'dan 40 basın mensubu bölgeyi gezdi ve görüntüledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü'nden aldıkları izin sonucunda, Rusya Federasyonu'ndan 'First Channel' ve Çin Halk Cumhuriyeti'nin önemli seyahat kanalı 'Travel Channel' belgesel film, Fransız Auto-Magazine dergisinin 'Türkiye'de Bir Yolculuk' başlıklı makalesinin çekimleri, Japon Shın televizyonu ve Hong Kong TVB kanalı kültür, turizm ve tanıtım amaçlı belgesel çekimleri yaptı. Ayrıca bölgede, TRT kanallarında yayımlanmak üzere 'Kentin Simgeleri' ve 'Değişim' adlı programların çekimleri de gerçekleştirildi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.