Kapadokya'ya 500 Milyon Dolarlık kongre yatırımı...

İş dünyasının merkezi olmak isteyen Nevşehir'i, 500 Milyon Dolarlık Kapadokya Uluslararası Kongre Merkezi ve Kongre Oteli'nin heyecanı sardı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kapadokya'ya 500 Milyon Dolarlık kongre yatırımı...

Kapadokya bölgesinin en önemli merkezi Nevşehir, turizm yatırımlarını çeşitlendiriyor. En büyük hedef ise dünyanın etkin kongre merkezleri arasına girmek. Nevşehirliler bu hedefe oldukça yakın görünüyor. Şehrin kanaat önderlerinin yoğun çabası sayesinde kente 500 milyon dolar değerinde dev bir Kapadokya Uluslararası Kongre Merkezi ve Kongre Oteli kuruluyor. Kentte turizmin yanı sıra sanayide de ciddi atılımlar yaşanıyor.

Nevşehir Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yakın zamanda 70'e yakın fabrika hayat geçirildi. Buradaki sanayi parselleri dolunca da ikincisi kuruldu. Şehrin öne çıkan diğer gelişme noktası ise yarım milyar doları bulması beklenen kentsel dönüşüm çalışmaları. Belediyenin öncülüğünde ilerleyen projeler tamamlandığında şehrin yeni bir kimliğe bürünmesi bekleniyor.
 
GLOBAL MARKA HEDEFİ...
 
Şehre önemli bir ticari üstünlük getirecek olan kongre tesisinin inşasına temmuzda başlanması planlanıyor. Göre Boğazı mevkiinde yapılacak projeyi uluslararası finans kuruluşu The International Co-ordination Programme for Economic Development'ın (ICPED) İtalya'daki ortağı konumundaki Frınbank gerçekleştiriyor. 2 bin 500 kişi kapasiteli tesis 3 yılda tamamlanıp 20 yıl işletildikten sonra Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası'na devredilecek.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.