Kapadokya, kongre turizminde de iddialı...

Kapadokya Profesyonel Turist Rehberleri Derneği (Kared) Başkanı Murat Dinç, kongre turizminin, Kapadokya'da turizm hareketliliğinin tüm yıla yayılmasında önemli bir etken olduğunu söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kapadokya, kongre turizminde de iddialı...

Dinç, kongre turizminin, Kapadokya'da turizm hareketliliğinin tüm yıla yayılmasında önemli bir etken olduğunu söyledi. Murat Dinç, beraberinde dernek yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'i makamında ziyaret etti.

 

Kongre turizminin önemine dikkat çeken Dinç, kongre turizminin Kapadokya'da turizmin 12 aya yayılması için önemli bir etken olduğunu ve geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.

 

Kapadokya bölgesinde son yıllarda ciddi ağırlık kazanan kongre turizminin gelişimi için önemli Uluslararası Kapadokya Kongre Merkezi ve Kongre Oteli'nin yapımı için Nevşehir Belediyesi'nin ciddi bir fedakarlık örneği gösterdiğini belirten Dinç, bu yatırımın kongre turizmi için çok önemli olduğuna belirtti.

 

Ünver de Kapadokya bölgesinin zengin birikiminin daha etkin şekilde değerlendirilmesi açısından kongre turizminin büyük bir önem taşıdığını belirterek, bu konuda üzerlerine düşeni yerine getirerek oldukça geniş bir arazi üzerine daha şimdiden 600 milyon Dolar olarak planlanan Uluslararası Kapadokya Kongre Merkezi ve Kongre Oteli'nin inşaat çalışmalarının önümüzdeki günlerde başlayacağını bildirdi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.