Kapadokya'da köpeğin saldırdığı 2 turist yaralandı

Kapadokya'da sokak köpeğinin saldırısına uğrayan iki İtalyan turist yaralandı. Nevşehir merkez ilçeye bağlı Uçhisar kasabasındaki bir vadide köpeklerin saldırısına uğrayan iki turist kolundan ve kulağından yaralandı.

14/08/2023 00:42
Kapadokya'da köpeğin saldırdığı 2 turist yaralandı

Olay, Kapadokya'nın en güzel yerlerinden biri olan Güvercinlik Vadisinde meydana geldi. Sabah saatlerinde güneşli havanın tadını çıkarmak için yürüyüşe çıkan Cıulia Fortuna ve Enrico Radrızzani isimli İtalyan turistler, sokak köpeklerinin saldırısına uğradı.

Köpeğin saldırısı sonrası yere düşen Cıulia Fortuna'yı kulağından ve Enrico Radrızzani'yi de kolundan ısırdı. Çığlıklar atarak kaçan turistlerin yardımına çevredeki vatandaşlar yetişti. Yaralanan turistler hastaneye kaldırıldı. Ardından Uçhisar'da konakladığı pansiyona geçen turistler hala yaşadıkları büyük korkunun şokunu atlatamadıklarını ifade ettiler.

Bu köpek saldırıları ilk değil

Yaklaşık bir hafta öncede Güvercinlik Vadisinde sokak köpeğinin saldırısına uğrayan turist rehberi Soner Cihan bacağından yaralanmıştı. Bölgede vadi yürüyüşü yapan turistler arasında korku ve paniğe neden olay bölge turizmcileri ve yöre insanlarınıda mağdur ediyor. Öte yandan başıboş sokak köpeklerinin saldırısı sonrası yaşanan korku sebebiyle vadi yürüyüşleri, at, deve, bisiklet ve ATV turlarında her geçen gün düşüşün yaşandığı ifade ediliyor.

Bölge turizmcileri FİB Haber Merkezine yaptıkları açıklamalarında; "Burası dünyanın gözbebeği Kapadokya yani turizm bölgesi, bir çok insanımız bu sektörden geçimini kazanıyor. Bir taraftan reklam tanıtım yapıyor turistleri Kapadokyamıza davet ediyoruz bir taraftanda buraya gelen yerli yabancı turistlerin güvenli bir şekilde tatil yapmalarını imkan sağlayamıyoruz. Başıboş sokak köpeklerinin saldırıları sebebiyle turistler tedirgin oluyor bizlerde turizmci olarak mağdur oluyoruz. Sonuç olarak Dünyanın gözbebeği Kapadokya'ya gelen turistlerin bu yaşadıkları mağduriyet sonrası onlara karşı mahçup oluyoruz. Yetkililerden bu soruna biran evvel çözüm üretmelerini istiyoruz" diyor.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.