Kakava Şenlikleri UNESCO yolunda!

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, "Kakava Şenliklerimizin de UNESCO'ya girmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile çalışma başlattık" dedi

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kakava Şenlikleri UNESCO yolunda!

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, "Kakava Şenliklerimizin de UNESCO'ya girmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile çalışma başlattık" dedi. Sedefçi, belediyede düzenlediği basın toplantısında, 5-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenen şenliklerin UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası'na girmesi için bakanlıkla çalışmalara başladıklarını belirtti.

Selimiye Camisi ve Külliyesi ile Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin UNESCO'nun Kültür Mirası Listesi'nde olduğunu hatırlatan Sedefçi, ''Kakava Şenliklerimizinde UNESCO'ya girmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile çalışma başlattık. Bunu başarırsak kentimizde Selimiye ve Kırkpınar'dan sonra Kakava Şenlikleri de UNESCO'da yer alacak. Bu da turizm açısından kentimize büyük katkı sağlayacaktır'' diye konuştu.

Sedefçi, Edirne'nin festival kenti olduğunu, bu yıl 6 festival düzenlediklerini belirterek, kente gelen turist sayısının her geçen gün arttığını anlattı.

E-BELEDİYECİLİK HİZMETLERİ!

Edirne Belediyesi'nin Kent Bilgi Sistemi'ne geçtiğini, vatandaşların her türlü bilgi ve işlemlerini internetten yapabileceğini söyledi.

"E-belediyecilik" hizmetlerini geliştirdiklerini kaydeden Sedefçi, "Artık vatandaşlarımız internet belediyeciliği uygulamasıyla tahahhuk, tahsilat ve borç bilgilerini öğrenebilir, kredi kartı ile borçlarınızı ödeyebilirsiniz. Yıllara göre arsa, bina, rayiç bedellerini mahalle sokak adları ile arayıp öğrenebilirsiniz. Yakınlarınızın nikah tarihlerini takip edebilirsiniz" şeklinde konuştu.

Sedefçi, Acman Emirliği ile Edirne Belediyesi'nin kardeş kent olması için çalışmaların sona yaklaştığını, Belediye Başkan Yardımcısı Nihan Akdere'nin 4 Aralık'ta Acman'a giderek kardeşlik anlaşmasının ön protokolünü imzalayacağını sözlerine ekledi. (HT)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.