Kadri Samsunlu açıkladı... WizzAir İstanbul Havalimanı'na uçacak

İstanbul Havalimanı’nı işleten İGA'nın CEO'su Kadri Samsunlu, "WizzAir çok büyük bir havayolu. Oluşturacağı hacmin İstanbul'a ve Türkiye turizmine anlamlı bir katkısı olacak. Avrupa'daki havalimanları normalleşme sıkıntıları yaşarken, biz önemli bir mesafe alacağız" dedi.

01/09/2022 13:10
Kadri Samsunlu açıkladı...  WizzAir İstanbul Havalimanı'na uçacak

Hülya Güler’in Sabah Gazetesi’ndeki köşesinde aktardığına göre İstanbul Havalimanı'na iki yeni otelin inşaatına başlandı. Projeler tamamlandığında havalimanındaki mevcut otel ile birlikte yatak kapasitesi 2500'e çıkacak.

Hülya Güler’in yazısının ilgili kısmı şöyle: 

"Özetle; Avrupa havacılık sektörü, pandemi sürecinde yaşanan işten çıkarmalar ve o günden bugüne devam eden grevler nedeniyle çok ciddi bir işgücü ve dolayısıyla da büyüme krizi içinde. Buna karşılık İstanbul Havalimanı, yılın ilk yarısında 2019 rakamlarını yakalayarak Avrupa'da en hızlı toparlanan havalimanı konumunda.

Yolcu sayısında, 2020 ve 2021'in ardından bu yıl da birinciliğe koşan İstanbul Havalimanı, önümüzdeki dönemde daha da öne çıkacak. Doğal olarak Avrupa havalimanlarında kuyruklar uzadıkça, bekleyen öfkeli yolcu videoları arttıkça, İstanbul Havalimanı, dünya kamuoyunun gündeminde olmaya devam edecek.

WİZZAIR İSTANBUL'A UÇUYOR

Zaten Samsunlu'nun anlattıkları da tüm bu öngörüleri doğrular nitelikte. Avrupa'nın en büyük düşük bütçeli havayollarından biri olan WizzAir'in yönetim kurulu başkanı ile toplantısının ardından buluştuğum Samsunlu ile röportajımız müjdeli bir haber ile başladı.

WizzAir'ın İstanbul'a uçmaya başlamasına ilişkin Samsunlu'nun görüşü şöyle: "WizzAir çok büyük bir havayolu. Oluşturacağı hacmin İstanbul'a ve Türkiye turizmine anlamlı bir katkısı olacak. Avrupa'daki havalimanları normalleşme sıkıntıları yaşarken, biz önemli bir mesafe alacağız."

İSTANBUL HAVALİMANI'NA İKİ YENİ OTEL GELİYOR

Dört yıllık faaliyet süresine 100 yılda bir görülen pandemi gibi bir stres testini de sığdıran ve Avrupa'nın en hızlı normalleşen havalimanının tepe yöneticisi ile söyleşimizde tek flaş haber bu değildi elbette.

Karla mücadele imkânlarını genişleten İstanbul Havalimanı'na iki yeni otel yapılıyor. İnşaatına başlandı bile. Projeler tamamlandığında havalimanındaki mevcut otel ile birlikte yatak kapasitesi 2500'e çıkacak. Havalimanı metrosunun da devreye girmesiyle birlikte erişim ve konaklama imkanlarında önemli bir aşama daha atlatılmış olacak."

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.