Kaan Kavaloğlu: Tarihimizde ilk kez İspanya'yı geçtik

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Kaan Kavaloğlu, tarihte ilk defa erken rezervasyonlarda Türkiye'nin İspanya’nın önüne geçtiğini söyledi.

24/03/2024 23:17
Kaan Kavaloğlu: Tarihimizde ilk kez İspanya'yı geçtik

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Kaan Kavaloğlu, bu yıl Türk turizminin beklentilerini ve uluslararası fuarlardan gelen sinyalleri paylaştı.

Kavaloğlu, dünyanın dört bir yanından gelen turizm profesyonellerinin katıldığı fuarlardan alınan sinyallerin son derece olumlu olduğunu belirtti. Utrecht ve Berlin fuarlarında Türk turizminin geleceğine ilişkin iyimser atmosferin yanı sıra erken rezervasyonlarda elde edilen başarıyı vurguladı.

Özellikle Mart ayı itibarıyla yaklaşık 1.5 milyon Alman turistin Antalya için erken rezervasyon yaptırdığını belirterek, bu durumun Türkiye'nin turizm potansiyeli açısından önemli bir gösterge olduğunu dile getirdi. Kaan Kavaoğlu, tarihte ilk defa erken rezervasyonlarda İspanya’nın önüne geçildiğini belirtti.

YENİ REKORLAR HEDEFLENİYOR

Kavaloğlu, Antalya'nın turist sayısında bu yıl yeni bir rekora imza atabileceğini ifade etti. Halk TV'de yer alan habere göre, ana pazar sıralamasında Almanların lider konumda olduğunu ve Rusların ikinci sırada yer aldığını belirten Başkan Kavaloğlu, İngiliz turistlerin de önemli bir artış gösterdiğini belirterek, toplamda 17 milyon turistin Antalya'yı ziyaret etmesinin beklendiğini dile getirdi.

YENİ TURİZM HEDEFLERİ

Kaan Kavaloğlu, turizm sektöründe yeni hedeflerin de konuşulmaya başlandığını belirtti. TÜBİTAK ile yürütülen "astro turizmi" çalışmalarına dikkat çekerek, turistlerin Antalya'da hem tatil yapacakları hem de gökyüzü gözlemlerini yapabilecekleri alanlar oluşturulacağını açıkladı. Ayrıca, vegan grupları için özel menülerin hazırlanacağını ve kültür ve turizm bakanlığının düzenlediği festivallerin turizmi olumlu etkilediğini belirtti.

GELECEĞE YÖNELİK UMUTLAR

Kavaloğlu, turizm sektöründe yeni trendlere uyum sağlama ve çeşitlendirme çabalarının devam edeceğini ifade ederek, Türkiye'nin turizmdeki potansiyelini daha da artırabileceğine inandığını belirtti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.