Kaan Kavaloğlu: ITB Berlin, pozitif beklentilerle tamamlandı

AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, dün sona eren ITB Berlin Turizm Fuarı'yla ilgili yaptığı değerlendirmede, “2022 ve 2023 yıllarında Almanya pazarında görülen artış ivmesinin, 2024 yılında da devam ederek, % 15-20 bandında büyümesini bekliyoruz. Tur operatörleri ile yaptığımız temaslarda, özellikle erken rezervasyon taleplerinde yükseliş olduğunu ve olağanüstü bir olumsuzluk yaşanmadığı takdirde erken rezervasyonlardan aldığımız iyimser havanın yıl boyunca devam edeceğini ön görüyoruz” dedi.

08/03/2024 12:42
Kaan Kavaloğlu: ITB Berlin, pozitif beklentilerle tamamlandı

Dünyanın en büyük turizm fuarlarından ITB Berlin, profesyonellere açık olarak 5-7 Mart 2024 tarihleri arasında düzenlendi. Fuara katılım sağlayan AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, tur operatörleri ve havayolları temsilcileri ile görüşmeler yaptı. AKTOB Kavaloğlu fuarla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede,  “Almanya, Türkiye ve Antalya turizmin gelişiminde mihenk taşı olan dünyanın en fazla ziyaretçi gönderen ve en fazla turizm harcaması yapan kaynak pazarlar içinde.

Dünyadaki tüm destinasyonların radarında. Bu denli büyük pazar hacmine sahip Almanya’nın Türkiye’ye ve Antalya’ya olan ilgisini ve pazar payını çeşitli nedenlerle, potansiyeli ile paralel bir gelişim göstermedi. Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansımızın (TGA) yürüttüğü yoğun  tanıtım kampanyaları ile 2022 ve 2023 yılları bu pazarda yeniden ivme yükseltti.

2024 yılında da bu ivmenin devam ederek % 15-20 bandında büyümesini bekliyoruz.  Bu yönde tur operatörleri ile yaptığımız temaslarda  özellikle erken rezervasyon verilerinde taleplerde yükseliş olduğunu ve olağanüstü bir olumsuzluk yaşanmadığı takdirde erken rezervasyonlarda aldığımız iyimser havanın yıl boyunca devam edeceğini ön görüyoruz.” dedi.

170 ülke ve bölgeden 5.500’ü aşkın profesyonel katılımcının yer aldı

170 ülke ve bölgeden 5.500’ü aşkın profesyonel katılımcının yer aldığı fuarın bu yılki ev sahibi ülkesi Umman oldu. Kültür ve Turizm Bakalığı’nın Turizm Geliştirme ve Tanıtma Ajansı (TGA) organizasyonuyla 700 metrekarelik alanda katıldığı fuar kapsamında düzenlenen 200’den fazla panel ve oturumda ITB Berlin 2024’ün bu yılki sloganı “Seyahat ve Turizmde Dönüşüme Birlikte Öncülük Edin” konusu, farklı yönleriyle tartışıldı.

Panellerde aralarında; Booking, Google, Microsoft ve Airbnb gibi uluslararası şirketlerin de olduğu 400’ün üzerinde konuşmacı, 2024’te geçiş sürecindeki seyahat endüstrisi için yeni stratejileri tartıştı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.