Julia Simpson: Türkiye’nin turizm karnesi çok parlak

Dünya Turizm Konseyi (WTTC) Başkanı Julia Simpson, Türkiye'nin turizm karnesinin çok parlak olduğunu ve hem pazarın en güçlü büyüyen ülkeleri, hem de en popüler destinasyonları arasında yer aldığını söyledi.

08/12/2022 13:56
Julia Simpson: Türkiye’nin turizm karnesi çok parlak

Turizm sektöründen önemli isimler ve dünyanın her yerinden pek çok seçkin insan, Dünya Turizm Konseyi’nin Küresel Zirvesi için Riyad’da bir araya geldi. Türkiye’nin Avrupa’da en çok büyüyen bölgelerden biri olduğunu kaydeden Dünya Turizm Konseyi Başkanı Julia Simpson, bu yıl Türkiye’nin en popüler 5 destinasyon arasında yer alma yolunda ilerlediğini söyledi.

Dünya Turizm Konseyi (WTTC) Başkanı Julia Simpson, Türkiye’nin turizm karnesinin çok parlak olduğunu, dünyada seyahat ve turizmde en güçlü büyüyen ülkelerden biri ve en çok ziyaret edilen destinasyonlar arasında olduğunu söyledi. Ekonomi gazetesine konuşan Simpson, Türkiye’deki doğal güzellikler, tarihi ve arkeolojik alanlar, misafirperverlik ve rekabetçi fiyatların yanı sıra yeni İstanbul Havaalanı ve THY’nin de Türkiye’nin farklı destinasyonlarla bağlantısının güçlenmesine çok önemli bir katkıda bulunduğunu söyledi.

Küresel turizmde rezervasyonlar çok güçlü

Simpson, küresel düzeyde ise resesyon beklentilerine rağmen turizmde hem uçuş hem de otel bazında tüm dünyadaki üyelerine gelen rezervasyonların çok güçlü olduğunu da belirtti. WTTC’nin Riyad’da geçtiğimiz hafta düzenlenen ve siyasetten ekonomi, sanat ve modaya kadar her alandan önemli isimleri bir araya getiren 22. WTTC Küresel Zirvesi sırasında konuştuğumuz Simpson, sektördeki hem global hem de Türkiye’ye ilişkin mevcut durum ve gelecek dönem beklentilerini değerlendirdi.

Turizm sektöründen önemli isimler ve dünyanın her yerinden pek çok seçkin insan, Dünya Turizm Konseyi’nin Küresel Zirvesi için Riyad’da bir araya geldi. Vizyon 2030 ile uyumlu olarak küresel bir turizm destinasyonu olma yolunda ilerleyen Suudi Arabistan’ın turizm/ seyahat endüstrisine katkısı açısından önümüzdeki dönemde neler bekleyebiliriz?

Suudi Arabistan, seyahat ve turizme odaklanmak istiyor 

Suudi Arabistan, ekonomisini çeşitlendirdiği için sadece petrole odaklanmak yerine artık seyahat ve turizme odaklanmak istiyor ve bu doğrultuda 800 milyar dolar yatırım yaptılar. Bu, ülkeyi ziyaretçilere açmak adına sektöre şimdiye kadar yatırılan en büyük miktar. Buraya gelmeden önce Suudi Arabistan hakkında çok sınırlı bilgim olduğunu söylemeliyim. Ancak şimdi çok büyük bir ülke olduğunu gördüm. Birçok yeri oldukça yeşil ve ılıman bir iklime sahip.

Trekking için uygun ve uzun, güzel bir sahil şeridine sahip. Kızıldeniz’deki son derece güzel mercan sistemi de görülmeye değer. Kızıldeniz’deki mercan türlerini araştırıp analiz ettikleri bir bilim merkezi kurmuş olmaları ve bu bilimi dünyanın dört bir yanında mercanlarıyla sorun yaşayan diğer bölgelere katkı sağlayacak olması da çok önemli.

Suudi halkı inanılmaz derecede misafirperver, Türk halkına çok benziyor

Alula bölgesinde gerçekten farklı doğal oluşumlar var. Çevreye olumlu bir etki yaratmaya ve sürdürülebilirliğe özen gösteriyorlar. Suudi halkı inanılmaz derecede misafirperver. Türk halkına çok benziyor. Çok sıcaklar. Nüfuslarının yüzde 70'i 30 yaş ve altında.

Her dört yeni işten biri seyahat ve turizmde açılıyor. Gençlerin turizmde çalışması için pek çok fırsat var çünkü ülkeleri ile gurur duyuyorlar ve onu dünyaya göstermek istiyorlar. Bu da yine, Türkiye ile oldukça benzerlik gösteren bir durum.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.