Jolly'den Cadılar Bayramı'nda Drakula'nın izinde Transilvanya turu

Jolly, bu Cadılar Bayramı’nda Transilvanya Şatolar turuyla benzersiz bir seyahate çağırıyor.

05/10/2021 21:17
Jolly'den Cadılar Bayramı'nda Drakula'nın izinde Transilvanya turu

1 gece Bükreş, 1 gece Transilvanya’da toplam 2 gece  kahvaltı dahil konaklama, rehberlik hizmeti ve çevre gezileri dahil gerçekleşecek turun başlangıç fiyatı 99€ olarak belirlendi. Otobüs ile gerçekleşecek yolculuğa çıkış tarihi ise 28 Ekim.

Maceraseverleri gece yolculuğunun ardından Bulgaristan’ın Rusçuk şehri karşılayacak. Tuna Nehri üzerinde bulunan Dostluk Köprüsü’nden geçerek Romanya Giurgiu Hududu’na varacak ve buradaki işlemlerin ardından Doğu’nun Paris’i olarak bilinen Bükreş’e ulaşılacak. Bükreş’i yakından tanıma fırsatı bulacağınız bu turda, Başlıca görülecek yerler; Unirii Meydanı , Üniversite Meydanı, Havacılar Anıtı, Zafer Meydanı, Bükreş’in en ünlü caddesi olan Calea Victoriei, Roma Ateneumu, Devrim Meydanı, Kraliyet Sarayı, Atamız Mustafa Kemal ATATÜRK’ün heykeli, Bükreş Tarih Müzesi, Çavuşesku tarafından yaptırılan “Halk Evi” (Parlamento Sarayı) , Bükreş Eski Şehri, Zafer Takı ,panoramik olarak görülecek yerler arasındadır. 

Bir sonraki durak Romanya’nın en can alıcı yerlerinden olan masalsı mimarisi ve doğa harikası Transilvanya Bölgesi. Transilvanya’nın en güzel kasabalarından biri olan Sinaia’ya varışın ardından kısa panaromik şehir turu gerçekleştirilecek. Dileyen Jolly misafirlerini, Avrupa’nın en güzel şatolarından biri olan Peleş Sarayı karşılayacak. Bu ziyaretin ardından Raşnov’a geçilecek. Burada Alman Töten Şövalyeleri tarafından inşa edilmiş Raşnov Köy Kalesi ziyaret edilecek.

Ardından tarihi güzellikleri ve kafeleri ile meşhur Braşov şehrine hareket edilecek. Ortaçağ Alman Rokoko üslubunda inşa edilmiş benzersiz tarihi yapıların yer aldığı bu güzel şehirde Kara Kilise, Şehir Surları, Korunmuş Dar Sokakları görülecek yerler arasında. Osmanlı tarihinde Kazıklı Voyvoda olarak bilinen III.Vlad’ın Kont Drakula filmlerine konu olmuş, vampir efsanesinin doğduğu ve yıl içinde sadece Cadılar Bayramı’nda gece açık olan gizemli Drakula Şatosu’nda gerçekleşen kutlamalarla seyahatseverler eğlenceye doyacak.

Sinaia’da konaklamanın ardından turun son durağı Osmanlı Tarihinde Osmanlı-Rus Savaşları esnasında adını sıkça duyduğumuz, Bulgaristan’ın ilk başkenti olan Veliko Tarnovo. Yantra Nehri üzerine kurulmuş tarihi V.Tarnovo Şehri’ni yakından tanımak adına şehir turu gerçekleştirilecek.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.