JAZZ Hotel Nişantaşı hizmete girdi...

Caz teması üzerine yapılan dekorasyonu, objeleri, yalın ve modern tasarımıyla caz severleri büyüleyecek olan JAZZ Hotel Nişantaşı’nın açılışı, YES Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Yalçın Sağlıkova, yönetim kurulu üyeleri Burak Sağlıkova ve Batu Sağlıkova’nın ev sahipliğinde sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
JAZZ Hotel Nişantaşı hizmete girdi...
2010 Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul, 1 Haziran tarihinde, JAZZ Hotel Nişantaşı’na kavuştu. Ülkemizin ilk caz konseptli oteli olan JAZZ Hotel’in, 12 lüks odadan oluşan odalarının her biri; John Coltrane, Ella Fitzgerald, Duke Ellington, Billie Holiday, Louis Armstrong’un da aralarında bulunduğu ünlü bir caz sanatçısının ismiyle adlandırıldı.


 
Renovasyon 4 ayda sürdü, 4 milyon dolar yatırım yapıldı 
 YES Hotels’in, Nişantaşı’ndaki ikinci temalı oteli olan JAZZ Hotel’in renovasyon inşaatına, 2010 yılı Ocak ayında başlandı. Daha önceden, alt katı showroom, üst katları konfeksiyon atölyesi olarak kullanılan binanın renovasyon inşaatı, 4 ay sürdü. Grup bünyesinde yer alan Ova Tasarım Yapım firması tarafından, 4 milyon dolara yakın yatırım ile temalı butik otele dönüşen bina, Haziran 2010 tarihi itibariyle JAZZ Hotel olarak misafirlerini ağırlamaya başladı.  
 
Müzik temalı kurabiye kalıpları, caz temalı peçeteler bulunuyor   
 Ülkemizin ilk caz temalı butik otelini İstanbul’a kazandırmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden YES Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Sağlıkova, caz severlerin keyifli bir konaklama yaşayacağı otelde, her bir lüks odada, isimleri verilen caz sanatçılarına ait müzik yayını, konser fotoğrafları ve posterlerin yer aldığını söyledi. 
Amerika ve Avrupa’nın birçok ülkesinden getirilen çok zengin caz DVD ve CD kütüphanesine sahip olduklarını anlatan Yalçın Sağlıkova, otel genelindeki dekorasyonda ve kullanılan tüm ürünlerde caz temasının bulunduğunu belirtti.

Otelde, müzik temalı kurabiye kalıpları, caz temalı peçetelerin olduğunu kaydeden Yönetim Kurulu Üyesi Burak Sağlıkova, “12 lüks oda ile genel mekanların duvarlarını süsleyen konser, fotoğraf ve posterleri Amerika ve Avrupa ülkelerinden getirdik. Bunun yanı sıra otelde; saat, kül tablası, şamdan, biblo gibi dekorasyonu tamamlayan caz temalı objeler kullanıldı. Personel kıyafetlerini tamamlayan kravat, yaka iğnesi gibi aksesuarlar ise, dünya üzerindeki müzik okulları ve müzik festivallerine imalat yapan Almanya ve Avusturya kökenli firmalardan satın alındı. Örneğin, otelimizdeki, peçete, sabun gibi sarf malzemeleri Avrupa’dan ithal ediyoruz. Kısaca otelimiz; her biri dünyaca ünlü bir caz sanatçına adanmış toplamda 12 lüks odası, teması ve sunacağı hizmet kalitesiyle yerli ve yabancı caz severleri büyüleyecektir” diye konuştu.(shf)  

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.