Japon turizmine 'Ada krizi' darbesi...

Çin ile ada krizi yaşayan Japonya'nın ekonomisinin ardından turizmi de kötü etkilenmeye başladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Japon turizmine 'Ada krizi' darbesi...

Doğu Çin Denizi'ndeki kendi adalarını kamulaştıran Japonya'nın Çin'deki firmaları saldırılara hedef olmuştu. Çin, Japonlara da vizeleri geç vermeye başlamıştı. Bu gelişmelerin üzerine Japonya'nın turizmi de kötü etkilenmeye başladı.

Japon Turizm Bakanı Yuichiro Hata, 2012 için belirlenen 9 milyon turist hedefinin ada krizi sebebiyle tehlike altında olduğunu kaydetti. Hata, "Kriz devam ederse hedefi tutturamayabiliriz" diye konuştu. Kriz nedeniyle Çinli turistlerin, Japonya'ya planladıkları gezileri iptal etmeye başladıkları ifade edildi. Japonya'nın Senkaku, Çin'in ise Diayou diye isimlendirdiği adalar, iki ülke ilişkilerini germişti. İki ülke arasında diplomatik görüşmelerle kriz aşılmaya çalışılıyor.

50 BİN UÇAK BİLETİ İPTAL OLDU...

Geçen yıl yaşanan çifte afet nedeniyle Japonya'ya gelen turist sayısında düşüş yaşanmıştı. Bunun üzerine harekete geçen hükümet vize şartlarını hafifletmişti. Bu adım üzerine Çinli turistlerin Japonya'ya yoğun ilgisi başladı. Ancak kriz, Japonya turlarının iptal edilmesine yol açtı. Önde gelen bir Japon tur firması, "Çin'den gelen iptaller daha net olarak ortaya çıkıyor" şeklinde konuştu. Çinliler, Eylül ve Ekim ayında 50 bin uçak biletini iptal etti. (HT)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.