Başkanlar pandemi sonrası turizmi anlattı

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından, Turizm Haftası dolayısıyla ‘Turizmde Yeni Dönem’ konulu bir panel düzenlendi.

22/04/2021 20:51
Başkanlar pandemi sonrası turizmi anlattı

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emre Güler’in açılış konuşması ile başlayan panelin moderatörlüğünü, fakültenin öğretim üyelerinden Doç. Dr. Volkan Altıntaş yaptı.

Çevrimiçi gerçekleşen panele konuşmacı olarak, Türkiye Otelciler Fedarasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Başkanı Sururi Çorabatır ile TÜROFED Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler katıldı.

Turizm tercihleri değişti

İçinde bulunduğumuz dönemde turizm tercihlerinin değiştiğini vurgulayan Sururi  Çorabatır, her şey dâhil sistemin yeniden gözden geçirilebileceğini ve güvenli turizm sertifikasyonunun çok önemli olduğunu söyledi.

Pandemi sürecinde dijitalleşen turizm kavramının öne çıktığını ifade eden Mehmet İşler, gelecek dönem için Ege Bölgesi özelinde iç pazarın önemini vurguladı. Konuşmacılar ayrıca, ülkemizin özellikle Antalya çevresinde oluşan kitle turizminin bu bölge ile sınırlandırılması gerektiğini belirterek; diğer bölgeler için yeni uygulanacak projeler ile sürdürülebilir turizmin önemine değindiler.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.