İzmir'in sırasını İstanbul kaptı

'İzmir kongreler ve fuarlar şehri olacaktır' sözü havada kaldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 'İzmir'deki kongre merkezi projesi kısa vadede çözülecek bir proje değil. Önceliğimiz İstanbul'da kongre vadisi kurmak' dedi.

11/09/2018 20:38
İzmir'in sırasını İstanbul kaptı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İzmir Ticaret Odası'nın (İTO) düzenlediği 'Turizm Sektörü İzmir Buluşması'nda, İzmir'e yapılması planlanan kongre merkezinin uzun vadeli bir proje olduğunu söyledi. İzmir'in turizmde önü en açık şehir olduğunu belirten Bakan Ersoy, "Doğru planlamalarla, 5 yıl içinde İzmir'e gelen turist sayısını 2 katına çıkaracağız" diye konuştu.

Toplantıda sektör temsilcilerinin sorularını yanıtlayan Bakan Ersoy, İzmir'in turizmde önü en açık şehir olduğunu belirterek, "Doğru planlamayla 5 yıl içinde İzmir'deki turist sayısını 2 katına çıkarmayı hedefliyoruz ve bunu başaracağız. Turizm sektöründe önü en açık şehirlerin başında İzmir geliyor. Doğru planlamalarla İzmir çok iyi yerlere gelecek. Bunu hep beraber gerçekleştireceğiz. Bunu yaparken de teşvikle yapmayacağız.

Kurtuluş teşvik değil, doğru planlarla şehri geliştirmek. Doğru planlama yaparsanız, siz turisti kovsanız da o gelir. Barcelona'da turistler resmen kovuluyor ancak turistler hala oraya gitmeye devam ediyor. Teşvik, orman yangınını musluk suyuyla söndürmeye benziyor. Gecelik 3 dolar teşvikle bir yere varamayız. Bizim algıyı düzeltmemiz lazım" diye konuştu. 

"Önceliğimiz İzmir'deki kongre merkezi değil!"

Bakanlık olarak yavaşlayan projeleri incelemeye aldıklarını da ifade eden Ersoy, "Göreve başlar başlamaz yatırımı yavaşlayan projeleri incelemeye başladık ve bu hafta incelemeleri tamamlayacağız. Bizim gerçek yatırımcılara ihtiyacımız var. Süreci uzatan yatırımcılara daha fazla süre tanımayı düşünmüyoruz.

Eğer yapmayacaklarsa tahsis sahiplerinin, tahsisi bakanlığa vermelerini talep edeceğiz. Bunun dışında İzmir'deki kongre merkezi projesi kısa vadede çözülecek bir proje değil. Bunu açık söyleyeyim. Zaman içinde sıra ona da gelecek ama önceliğimiz bu değil. Öncelikle, İstanbul'daki gibi kongre vadisi oluşturulmasında fayda var. Bu konuda yerel yönetime destek vereceğiz" şeklinde konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.