İzmir 'HUB'ı yuttu

İzmir'i Türkiye'nin ikinci havayolu aktarım merkezi (hub) yapma hayali rafa kalktı.

12/04/2019 10:09
İzmir 'HUB'ı yuttu

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı Yeni Ekonomi Programı'nda, '4 yılda 70 milyon turist 70 milyar dolar gelir' hedefini değerlendiren İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) eski Başkanı Kemal Çolakoğlu, Halil Özcan imzalı haberde, "İzmir'i ikinci bir uçuş aktarma merkezi (hub) yapmak lazım. Malesef devlet İstanbul Havalimanı'na yolcu garantisi verdi. İzmir'e sıra zor gelir" dedi.

İstanbul dolsun sıra ancak İzmir'e gelir

İki yıl önce, İzmir'i Türkiye'nin ikinci havayolu aktarım merkezi (hub) yapabilmek amacıyla kurulan komitenin o dönem başkanlığını üstlenen İzmir Sanayi Odası ve İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) eski Başkanı Kemal Çolakoğlu, "İzmir fuarlar ve kongreler şehri olsun diyoruz.

Bütün altyapı yatırımlarımızı tamamladık. Organize sanayi bölgelerimiz, serbest bölgelerimiz, sonsuz sayabileceğimiz avantajlarımız var. Ama, ne yaparsanız yapın eğer ulaşılamıyorsanız bütün bunları sergilemenizin, dünyayla bütünleştirmenizin imkanı yok" diye konuştu.

İzmir'i HUB yapmanın önemi

İzmir'i ikinci bir uçuş aktarma merkezi (hub) merkezi yapmanın önemine dikkat çeken Çolakoğlu, şöyle devam etti:

Buna en uygun yer de İzmir. Neden, Antalya'da sadece turizm var. Burada, turizm var, tarım var, kongre var, sanyi var, finanasman var. Bunları ortaya koyunca İzmir önceliğinin yüzde 100 olduğu ortaya çıkıyor. Kabul etmemiz gereken bir durum var. Malesef devlet İstanbul Havalimanı'na yolcu garantisi verdi.

Bunun sağlanabilmesi için izmir bu konuda ertelenecek gibi görünüyor. İstanbul Havalimanı'nın uçuş trafiğini arttırmak için THY İzmir'e direk uçuş vermeyecek. Takipçisi olacağız. Umuyoruz ki İstanbul Havalimanı en kısa sürede kapasitesine ulaşır sıra bize gelir. Bundan asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.